Transportudvalget 2013-14
L 27 Bilag 1
Offentligt
1286375_0001.png
1286375_0002.png
Hermed høringssvar fra Sinding-Ørre Borgerforening til anlægsloven om motorvej til Holstebro.
Vi vil gerne pege på tre områder herfra.
Cykel/gangstien mellem Sinding og Ørre:Her det det vigtigste for os at der bliver en separat stiløsning. Enten under motorvejen eller over sammenmed den nye Ørrevej, men med en selvstændig cykel/gangsti. Herefter vil vi arbejde på at der etablerescykelsti langs Ørrevej til Ørre by.
Tilslutningsanlægget:Her vil vi gerne have anlægget flyttet lidt mod øst så den nye Ørrevej kan tilsluttes til Sinding Hovedgadeoverfor Hjortehøjen. Herefter vil vi opfordre Herning Kommune til at etablere en rundkørsel, der vil kunnegive meget stor trafiksikkerhedsgevinst. Endvidere vil det fremtidige udstykningsområde komme til at gågennem den rundkørsel.
Cykelsti mellem Sinding og Tjørring:Som vi ser det bliver det en meget dårlig forbindelse for cykler mellem Sinding og Tjørring. Vi vil megetopfordre til at der bliver etableret en selvstændig cykelsti under hele vejanlægget. Sinding-Ørre har fællesskoledistrikt med Tjørring.Det kan måske ikke dokumenteres, men jeg er ret sikker på at der i det mindste i sommerhalvåret er størretrafik af cykler end biler på strækningen. Det har baggrund i at området generelt er rigtig godt cykelterræn,men også den nye mountainbikene i Sinding trækker rigtig mange motionscyklister til. Herning profilere sigendvidere som cykel by og det vil være meget uheldigt hvis et stort opland der bliver skåret fra.Når det nye sygehus står færdigt vil der helt sikkert være en bosætning i området, også her i Sinding-Ørre.Det vil være en stor gevinst for hele samfundet at de der skal arbejde på sygehuset kan cykle trygt ogsikkert på arbejde.
MvhErik NielsenFormand for Sinding-Ørre Borgerforening
Vedhæftet privat underskriftsindsamlig til støtte for en flytning af tilslutningsanlægget.