Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke det flertal i Folketinget, som vil tage ansvar for det her lovforslag, for det er en vigtig ting.
Det er en vigtig ting for dansk erhvervsliv og danske virksomheder, at det, vi lever af, har vi en chance for at beskytte, og det er, hvad det her går ud på, nemlig at sikre de danske virksomheder, det danske samfund de bedst mulige vækstbetingelser, med henblik på at når dansk erhvervsliv skal ud at konkurrere, kan man udtage patenter, man kan sørge for at beskytte sine patenter, og man kan dermed sikre, at der er danske arbejdspladser og dansk beskæftigelse.
Det er vigtigt, og det er entydigt en god idé.
Derfor er svaret på spørgsmålet, der blev stillet på et tidspunkt af Enhedslisten, nemlig om jeg stadig vil hævde, at der kun er fordele forbundet med dette forslag, et entydigt ja.
Der er ingen som helst ulemper forbundet med det.
Det er ikke sådan, at retstilstanden for en eneste virksomhed eller en eneste borger bliver dårligere af, at man vedtager det her.
Det kan jeg simpelt hen ikke få øje på nogen steder.
Det er et praktisk, godt samarbejde, som sikrer, at vi undgår en masse administrativt bøvl, og det betyder også, at den måde, man gør det på i dag, kan man få lov til at gøre det på i morgen, hvis man som virksomhed ønsker det, men hvis man som virksomhed også ønsker at gøre det lettere og mere enkelt for sig selv, får man også den her mulighed.
Så der er kun fordele forbundet med det.
Derfor synes jeg, at debatten også afspejler en forskel i dansk politik, som i virkeligheden er meget mere fundamental.
Den handler om, hvor man står henne i det politiske spektrum, og den handler om, at i det øjeblik man nærmer sig det, der hedder politisk ansvar, så er der nogle, der løber fra det.
Så er det billigere at stå et andet sted og råbe op.
Jeg vil sige det sådan, at selv hvis Enhedslistens ordfører havde ret i alle sine skræmmepåstande, i forhold til hvad det her kunne medføre på patentet, selv om de var rigtige alle sammen, ville det overhovedet ikke ændre i, at det også ville være en god idé at gennemføre det, som det er nu, fordi det, Enhedslisten er imod, er patenter som sådan, og det her har faktisk ikke noget at gøre med det.
Det har noget med patentkonventionen at gøre, og det har noget at gøre med, hvad det er for en lovgivning og ramme, der er der.
Det her er et praktisk arbejde og samarbejde mellemstatsligt, som sikrer, at man får nogle bedre muligheder, og at det bliver mere enkelt.
Men okay, der er selvfølgelig nogle ét sted, der får det dårligere, og det var også det, som Venstres ordfører var inde på:
Alle dem, som gerne vil stjæle andre menneskers ideer uden at betale for det, får det sværere, men det er også en god idé, at de får det, for det er ikke en god idé, at man kan gå ud og stjæle hinandens ideer.
Dansk erhvervsliv lever bl.a.
af, at vi er dygtige, at vi kommer på nye ideer, at vi forsker, at vi udvikler, at vi er innovative, det går bedre med væksten, når vi kommer på nye ideer.
Så er det da ærgerligt, hvis der kommer alle mulige andre og stjæler dem fra os, ikke mindst fordi vi jo mange steder lever af at have nogle job, hvor vi betaler ganske høje lønninger, og derfor skal vi passe ekstra godt på vores ideer.
Derfor er der måske så endnu flere fordele forbundet med, at Danmark tilslutter sig end i forhold til andre lande.
Så selv hvis Enhedslisten havde ret i alt, hvad de sagde, er der kun fordele forbundet med det.
Så kan man også sige, at det jo er slående, at to partier står her i dag og prøver at tage til indtægt, at nu skal man stemme nej til det her, fordi man ved, hvad der er bedst for lønmodtagere og for Danmark og for dansk erhvervsliv.
Man har ikke fundet en eneste virksomhed, ikke en eneste, hvor man kan sige, at det er på vegne af dem, som man gerne vil tale.
Det er da pinligt.
Hvem er det så, man repræsenterer i den her verden?
Derfor synes jeg faktisk langt hen ad vejen, at man ikke kan være det bekendt.
Så lad mig sige til Dansk Folkeparti, at det jo er helt mageløst, hvad de har fundet på.
Man har stemt for alle de ting, som man skulle op til det her, og så har man sagt:
Jo, vi vil også gerne stemme for det her lovforslag og dermed undgå en folkeafstemning, men så skal vi lige have noget andet ovre i den anden del af biksen.
Da så regeringen sagde, at det her ikke er Hjallerup Marked, vi er ikke lige krejlere her, så det er ikke lige den måde, det fungerer på, så sagde man:
Så udløser vi en folkeafstemning.
Og så stiller man sig efterfølgende op og siger, at nu taler man på demokratiets vegne og er meget oprørt over, at folk ikke vil have folkeafstemninger.
Det er da helt mageløst.
Det er jo skamløst, at man kan finde på at gøre det.
På spørgsmålet, om man er træt af at høre folket eller noget andet, kan man så sige:
Nej, det er man ikke, men det er vel også, som andre har været inde på, at når man på et tidspunkt skal bede folket om at tage stilling til sager i en folkeafstemning, er det måske ikke urimeligt, at det bliver nogle lidt større principielle sager og man ikke lige pludselig gidseltager Folketinget i forhold til at bede befolkningen om at tage stilling til et teknisk samarbejde på mellemstatsligt niveau om, hvordan vi beskytter patenter.
Det er måske ikke den allerstørste sag, man overhovedet kunne have fundet, hvis det var, at man ønskede at spørge befolkningen.
Så jeg giver heller ikke meget for den argumentation, der ligger i forhold til Dansk Folkeparti.
Men jeg kan konstatere, at et bredt flertal af partierne i det danske Folketing støtter og bakker op om ideen, og jeg tror også på, at ved at fastholde sagligheden, ved at fastholde engagementet i den her debat indtil den 25.
maj vil vi få et rungende ja fra befolkningen, for det fortjener det her forslag.