Kulturudvalget 2013-14
L 19
Offentligt
1291648_0001.png
1291648_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
21. oktober 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 9. oktober stillet mig følgende spørgsmål, nr. 11(Lovnr. L 19), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Ministeren bedes kommentere det materiale som Kulturudvalget modtog fraForeningen af Mindre og Mellemstore Biografer i forbindelse med deres foretrædeden 9. oktober 2013, jf. L 19 - bilag 5.

Svar:

På baggrund af en klage til Kommissionen fra en række større biografer harKulturministeriet været i dialog med Kommissionen om det nuværende støttegrundlag,som Kommissionen mener bør præciseres.Kulturministeriet har ikke haft dialog med klager om udarbejdelse af lovforslaget.Klager har afgivet høringssvar i lighed med Foreningen af Mindre og MellemstoreBiografer.På baggrund af et møde med Foreningen af Mindre og Mellemstore Biografer forud forhøringsfristens udløb og de efterfølgende høringsvar, herunder svaret fra Foreningen afMindre og Mellemstore Biografer foretog Kulturministeriet en præcisering aflovbemærkningerne, således at det blev understreget, at forslaget ikke har til formål atbegrænse kommunernes mulighed for at yde støtte til kulturelle aktiviteter, såfremtstøttemodtageren ikke er biografvirksomheden selv.Disse kulturelle aktiviteter kan være filmrelaterede tilbud til børn og ældre i form afspecialiserede filmklubber, undervisningstilbud m.v., og anvendelsen af biografernelokaler til andre kulturelle aktiviteter.
Dok. nr. 1920832
Side 2
Kommunen vil fortsat kunne yde støtte til disse kulturelle aktiviteter, da forslaget hartil formål at forhindre urimelig konkurrenceforvridning på den almindelige offentligefilmforevisning, der ikke har noget at gøre med afholdelse af kulturelle aktiviteter.Derfor vil de lokale biografer fortsat kunne være omdrejningspunktet for et rigt ogvarieret kulturtilbud i lokalområdet.
Marianne Jelved