Tak til formanden.
Når vi nu behandler det her lovforslag om indfødsret og statsborgerskab, må man sige, at der hersker vidt forskellige og modsatrettede forestillinger om, hvad Danmark er, og hvad det at være statsborger i Danmark betyder.
Kommunisterne fra Enhedslisten og den kulturradikale elite, som er repræsenteret af Det Radikale Venstre, betragter Danmark som en festivalplads og en tilfældig plet på landkortet, hvor alle bare kan komme og slå sig ned, hæve sociale ydelser og te sig, som de har lyst til.
Der er tale om en åben invitation til hele verden, men lader så i øvrigt med en overdreven flot gestus danskerne om at betale regningen, både økonomisk, men også samfundsmæssigt og kulturelt.
Sagen er jo, at vores land på grund af den masseindvandring, som er foregået i de forrige årtier, har været udsat for en drastisk og på mange måder ødelæggende forandring, som vi ikke blot i dag, men også navnlig i forhold til vores børn og børnebørn og oldebørn kommer til at betale regningen for.
Vi har i Dansk Folkeparti sagt nej til den udvikling og gjort, hvad vi kunne for at rette op på det ødelagte, men det er jo sådan inden for politik, at det er mandaterne og stemmerne, der tæller, hvis det skal lykkes.
Et eksempel på festivalmentaliteten, som præger regeringens politik, er det forhold, at de betingelser og krav, der skal til at opnå dansk statsborgerskab, er blevet lempet og lempet.
På det seneste har man fremsat lovforslag om, at hvis man er født og opvokset i landet, kan man faktisk automatisk få statsborgerskab, når man er fyldt 18.
Sagen er, at man opfatter statsborgerskabet som et integrationsværktøj.
Man påstår naivt, at bare vi i Danmark tossegodt og naivt kaster statsborgerskaber i grams, vil dem, der får det, blive så glade for Danmark, at de lader sig integrere i det danske samfund med det samme.
Man siger mod al erfaring, at det at tildele statsborgerskab gør, at de pågældende lader sig integrere i Danmark.
Det er måske rigtigt nok i nogle tilfælde, men i mange tilfælde helt forkert.
Vi siger det modsatte.
Vi siger, at statsborgerskabet er kronen på værket, og at det kun kan opnås, hvis den enkelte har gjort sig fortjent til det.
Der skal være nogle kontante betingelser og krav, der skal opfyldes, hvis man vil opnå statsborgerskab.
En af de afgørende betingelser for at blive integreret i det danske samfund er sproget.
Det er jo så at sige fundamentet for, at vi overhovedet kan tale sammen.
Her har regeringen slækket på kravet til sprogkundskaber, hvilket er den helt forkerte vej at gå.
Sprogkravene burde selvfølgelig strammes.
Vi siger nej til forslaget, og vi gør det så også af en anden grund.
Vi kan ikke stemme for et forslag om indfødsret, så længe der er statsløse på lovforslaget, som opnår statsborgerskab i kraft af statsløsekonventionen og altså ikke opfylder nogen af de betingelser, som alle andre må opfylde.
Så vi stemmer nej.