Transportudvalget 2013-14
L 177
Offentligt
1370488_0001.png
1370488_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. maj 20142014-1970
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 8. maj 2014 stillet mig følgende spørgsmål ved-rørende L177 – Forslag til lov om ændring af lov om en Cityring og ligningslo-ven, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Hen-ning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 34:

Ministeren bedes be- eller afkræfte, hvorvidt Metroselskabet har udskiftet detrådgivende støjfirma Grontmij, med Cowi, og kan dette bekræftes, da bedesoplyst hvorfor.

Svar:

Jeg har anmodet Metroselskabet I/S om at bidrage til besvarelsen af spørgsmå-let. Metroselskabet I/S har oplyst følgende:”Metroselskabet har ikke foretaget nogen udskiftning af støjfirma. Grontmij erog har hele tiden været entreprenørens støjkonsulent. COWIsom en del afCAS Joint Ventureer og har hele tiden været Metroselskabets støjkonsulent.Rådgivningsfirmaet Grontmij foretager støjmålingerne ved Cityringens bygge-pladser for anlægsentreprenøren, som har ansvaret for at foretage disse målin-ger. Metroselskabet forventer, at Grontmij fortsætter med denne opgave ogsåunder det nye regelgrundlag.De støjberegninger, som danner grundlag for den supplerende VVM‐redegørelse, hvor Metroselskabet har bistået Transportministeriet med tekni-ske oplysninger og undersøgelser samt støjberegninger m.v., er udført af Me-troselskabets rådgiver på området, CAS Joint Venture bestående af Cowi, Arupog Systra.Ud over bistand fra disse to støjfirmaer er der indhentet en ekstern vurderingfra støjfirmaet Delta Akustik med henblik på at sikre kvaliteten af de foretagneberegninger gennem flere af hinanden uafhængige ekspertvurderinger.”Medvenlighilsen
Magnus HeunickeSide 2/2