Transportudvalget 2013-14
L 177
Offentligt
1370153_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. maj 20142014-1970
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 8. maj 2014 stillet mig følgende spørgsmål ved-rørende L 177 – Forslag til lov om ændring af lov om en Cityring og ligningslo-ven, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Hen-ning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 33:

Ministeren bedes oplyse, om ministeren vil tage initiativ til at etablere en op-mand eller "miljøombudsmand", der skal kunne mægle mellem beboerne ogMetroselskabet/ejerkredsen, og som har mandat til at træffe afgørelse uaf-hængig af økonomiske og politiske interesser.

Svar:

Jeg har ikke til hensigt at etablere en opmand eller miljøombudsmand sombeskrevet i spørgsmålet. Generelt er det min opfattelse, at de udfordringer irelationen mellem bygherre og borgere, som et anlægsprojekt af Cityringensomfang i en storby naturligt vil afføde, bør søges løst gennem en dialog mellembygherren og borgerne.Af samme grund har jeg over for Metroselskabet indskærpet vigtigheden af entæt dialog med borgerne. Denne dialog har ikke mindst til formål at sikre, atMetroselskabet til enhver tid er orienteret om de problemer, som borgerneoplever i de enkelte byggefaser, og at Metroselskabet løbende kan orientereborgerne om, hvordan selskabet agter at løse problemerne.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke