Transportudvalget 2013-14
L 152
Offentligt
1364016_0001.png
1364016_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
1. maj 2014
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 7. april stillet mig følgende spørgsmål vedrø-rende L152 - Forslag til lov om ændring af lov om anlæg af en jernbanestræk-ning København-Ringsted over Køge - som jeg hermed skal besvare. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr.4 L152:

Vil ministeren yde tekniske bistand til at udforme et ændringsforslag til lov-forslaget, således at den niveaufri skæring placeres øst for Ringsted Station?

Svar:

Jeg har vedlagt et nyt kortmateriale, som angiver en østlig placering af denniveaufri skæring på Ringsted station til brug for et evt. ændringsforslag tilL152.Transportministeriet bidrager gerne med teknisk bistand til udarbejdelse af etændringslovforslag til den østlige løsning, men jeg skal understrege, at det ikkepå nuværende tidspunkt vil være muligt at udarbejde et sådant forslag på ensådan måde, at det er egnet til vedtagelse.Et ændringsforslag, som indebærer, at den niveaufri skæring skal placeres østfor Ringsted station vil efter Banedanmarks vurdering skulle undergå en nyVVM-proces med undersøgelser, udarbejdelse af høringsmateriale og afholdel-se af høring mv., idet der er behov for et større areal til den østlige løsning, lige-som behovet for yderligere ekspropriationer også skal undersøges.Det vil derfor være meget vanskeligt at yde fyldestgørende teknisk bistand tilændringsforslaget, idet bemærkningerne hertil ikke kan udarbejdes, før disseundersøgelser er gennemført.Ændringsforslaget vil i praksis betyde, at der skal udarbejdes et nyt lovforslag.Det kan i den forbindelse oplyses, at en østlig placering vil indebære en forsin-kelse af projektet på op til 2 år pga. den nye VVM-proces ligesom den vil koste iomegnen af 500 mio. kr. mere end den i L152 fremsatte løsning. Et sådant lov-forslag vil i givet fald ikke kunne fremsættes i denne folketingssamling.
Jeg yder som nævnt ovenfor gerne bistand til udformningen, men i lyset afovenstående vil jeg i første omgang bede spørgeren genoverveje forudsætnin-gerne for det påtænkte ændringsforslag.
Side 2/2
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke