Socialudvalget 2013-14
L 147
Offentligt
1364031_0001.png
1364031_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:1. maj 2014
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Ansvarlig: tha

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af24. april

2014følger hermed ministeren for børn, ligestilling, integration og soci-

ale forholds endelige svarpå spørgsmål nr.74(ad L 147).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina Adsbøl (DF).

Sagsnr. 2012-5757

Spørgsmål nr.74:

Hvordan vil ministeren sikre ved udmålingen, at ingen borger med BPA risi-kerer at skulle afskedige hjælpere med høj anciennitet og erstatte dem medhjælpere uden anciennitet for at overholde den givne bevilling?

Svar:

Indledningsvis bemærkes, at formålet med takstsystemet er at medvirke til atstyrke borgernes retssikkerhed i form af mere gennemskuelige afgørelserom støtte og tilskud. Formålet er også at medvirke til at lette administratio-nen i kommunerne og gøre udmålingen af BPA-tilskud mere ensartet påtværs af landet.For at opfylde disse formål vil takstsystemet indeholde takster i to niveauersvarende til to kompetenceniveauer for hjælperne. På hvert af de to takstni-veauer vil der indgå en række elementer i taksten, som efter politisk beslut-ning også indgår i udmålingen af BPA-tilskud i dag. Et af disse elementer eranciennitet.Det tilskud, som udmåles efter takstsystemet, skal sammen med den hjælp,der ydes efter forbrug i den enkelte BPA-ordning, som udgangspunkt kunnedække alle omkostninger forbundet med BPA. Det er den, der er arbejdsgi-ver i den enkelte BPA-ordning, der har ansvaret for at sikre dette, ligesomdet også er arbejdsgiveren, der indgår aftaler med den enkelte hjælper omløn og ansættelsesvilkår.Det vil derfor også være op til arbejdsgiveren i den enkelte ordning at træffebeslutning om sammensætningen af hjælperkorpset, herunder også om manønsker en hjælper med særlig høj anciennitet. I den forbindelse skal ar-
2
bejdsgiveren sikre sig, at de samlede udgifter til løn m.v. til hjælpere liggerinden for den beløbsmæssige ramme i bevillingen. Det kan derfor ikke ude-lukkes, at tilpasning af hjælperkorpset i den enkelte ordning kan blive nød-vendig.
Manu Sareen
/ Hanne Stig Andersen