Skatteudvalget 2013-14
L 144
Offentligt
1362228_0001.png
1362228_0002.png
28. april 2014J.nr.
Til Folketinget – SkatteudvalgetVedrørende L 144 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabs-skatteloven og skattekontrolloven. (Selskaber m.v.s registrering af fremførselsberettigedeunderskud, oplysningspligt om erhvervelse af visse aktier og investeringsbeviser m.v.,selvangivelse af kildeartsbegrænsede tab m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5af 22. april 2014.Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Torsten Schack Pedersen (V).
Morten Østergaard/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål

Har SKAT mulighed for at via træk på dets systemer at komme med et forslag til, hvaddet indberettede underskud fra virksomhederne fra 2002 og frem beløber sig til, således atSKAT kan komme med et forslag til virksomhederne, som disse så alene skal kontrollere?

Svar

Det er blevet undersøgt, om SKAT har mulighed for at komme med forslag til selskaber-ne m.v. om størrelsen af fremførselsberettigede underskud. Det har vist sig, at SKAT ikkemed fornøden sikkerhed kan opgøre fremførselsberettigede underskud på baggrund af deoplysninger, som SKAT er i besiddelse af.Selskabsselvangivelsen indeholder et felt (felt 85), hvor selskaber m.v. kan opgøre under-skud for tidligere år. Feltet er frivilligt at indberette, hvorfor ikke alle selskaber m.v. harindberettet underskud.Herudover indeholder feltet alene en akkumuleret saldo over selskabernes m.v. fremfør-selsberettigede underskud, dvs. der er ikke en opdeling af underskud pr. indkomstår. Itilfælde, hvor selskaber m.v. er sambeskattede, dækker underskudsoplysningerne i feltethele sambeskatningskredsen og indeholder derfor ikke oplysninger om underskud forhvert enkelt selskab i sambeskatningskredsen.SKAT er således ikke i besiddelse af specificerede underskudsoplysninger opgjort pr.indkomstår og pr. selskab. Disse specifikationer har kun selskaberne selv.Der har desuden ikke tidligere været indberettet skattefri omstruktureringer til SKAT,hvilket bevirker,at SKAT ikke har kendskab til,eksempelvis hvilke subsambeskat-ningskredse der kan anvende restunderskud, efter der er gennemført skattefri omstruktu-reringer. Dette er vigtigt i forhold til at beregne den skattepligtige indkomst efter under-skudsfremførsel. Derfor skal disse oplysninger også indberettes af selskaberne m.v.Indberetningen af oplysningerne om underskud m.v. er nødvendige for, at underskudsre-gisteret kan beregne underskudsfremførsel og -fordeling for selskaberne m.v. og dermedopgøre den skattepligtige indkomst korrekt. Hvis underskudsregisteret skulle foretageberegninger på baggrund af de oplysninger, SKAT er i besiddelse af, ville der ikke væresikkerhed for, at den beregnede skattepligtige indkomst ville blive korrekt.
Side 2af 2