Først og fremmest ønsker Dansk Folkeparti forslaget sendt tilbage i udvalget, indtil ministeren har sikret, at man kan rejse i rigsfællesskabet uden selv at blive pålagt en regning for hjemtransport ved sygdom.
Som lovforslaget ligger nu, har man altså bedre vilkår ved at rejse i Norden end ved at rejse i vores rigsfællesskab, altså Færøerne og Grønland.
Det mener vi er udtryk for lovsjusk.
Vi har en lov, der blev hastet så meget igennem, at man ikke har sikret, at danskere, der er på studietur eller på rejse til Færøerne eller Grønland, ikke bliver pålagt at betale, når de skal hjem.
I det hele taget ser vi det her forslag som noget, der bliver presset igennem.
Der er dispensation til, at vi nu kan andenbehandle det.
Vi fik det forelagt en dag, før vi gik på juleferie.
Spørgsmål skulle stilles, inden vi kom tilbage igen, og vi havde forslaget oppe til betænkningsafgivelse den første dag efter juleferien.
For os at se er det sjusk at lave en lov på en måde, så man faktisk ikke engang ved, hvad der sker, når danskerne rejser ud.
I svar på spørgsmål 1 svarer ministeren netop, at i medfør af den her lov vil personer med bopæl i Danmark, der rejser til Færøerne eller Grønland enten på ferie eller studierejse, ikke længere have offentlig dækning for hjemtransport ved sygdom.
Samtidig ser vi i nogle af de svar, vi har fået, som er en del, men det har været vigtigt at få de svar, at der er en del problemer med forslaget.
I realiteten indskrænker man borgernes mulighed for fri bevægelighed, når de tager på ferie.
Det gælder åbenbart ikke, når det drejer sig om arbejdskraft, men når det drejer sig om almindelig menneskelig kontakt, eller når man rejser på ferie, hvor man skal ud at slappe af, så skal man lige pludselig pålægges en masse foranstaltninger, som der ikke rigtig er nogen, der helt ved, hvad man skal med.
I nogle af svarene på spørgsmålene skriver ministeren, at hvis man skal have refusion, er det kun er relevant, hvis man har brugerbetaling i de pågældende lande.
Men samtidig ved vi, at der kører sager ved Europa-Kommissionen, fordi man i Spanien ikke tager det blå sundhedskort alvorligt.
Man sender folk videre til privathospitaler og lader regningen være hos den enkelte.
Vi ved, at der er problemer også i Portugal og Grækenland.
Så vel vidende, at der er lande, der ikke accepterer det blå sundhedskort, er det det, man pålægger danskerne at bruge fra 1.
august i år.
Dansk Folkeparti kan ikke stemme for det her forslag, da vi mener, at vi skal have en reel chance for at rette op på nogle af de fejl, som bliver begået ved at haste det igennem.
Derfor mener vi, at det skal tilbage til udvalget.