Tak for ordet, formand.
Ja, det er utraditionelt, at man tager ordet ved andenbehandlingen af finanslovsforslaget, men det, vi har oplevet, er også en meget utraditionel tilgang til behandlingen af finansloven.
Finansloven er jo en lov som alle andre i Folketinget, og derfor havde vi i Finansudvalget og også i partierne regnet med, at lovforslaget var blevet behandlet, som alle andre lovforslag også bliver det.
Derfor kan det undre, at vi i dag kan stå her til andenbehandlingen, uden at vi har fået svar på vores spørgsmål.
Jeg husker tydeligt, at vi ved førstebehandlingen sagde, at nu så vi frem til andenbehandlingen af lovforslaget, men alligevel er der ikke blevet svaret på spørgsmålene.
Vi har også kunnet følge, hvordan det ser ud i pressen, og man må jo sige, at det virker, som om regeringen er låst fuldstændig fast i et jerngreb af – af alle – Enhedslisten.
Vi kunne tilfældigvis også læse i går efter kommunalvalget, at Enhedslistens krav var noget, de mente.
Kunne det være, at regeringen ikke kan få sin finanslov igennem på normal vis og på den måde, som man faktisk til valg på, nemlig at der skulle være en ordentlig lovbehandling?
Det, vi ser her, den måde, som partierne bliver behandlet på, og den måde, som Finansudvalget bliver behandlet på, er ikke i orden, vil jeg sige til finansministeren.
Det, vi kan se, er jo, at udvalget ikke får svar på spørgsmålene.
Vi har stillet vores spørgsmål både ovre hos finansministeren og gennem udvalget, altså ad to omgange, og har ikke fået svar, og nu står vi i dag ved andenbehandlingen.
Det er ikke i orden.
I går kunne man så læse på Ritzau, at fru Johanne Schmidt-Nielsen var ude at sige:
»Vores udgangspunkt har jo været, at vi mente ...«.
Hun sagde det altså i datid.
Det vil sige, at dagen efter kommunevalget viser det sig, at nu kommer der måske lidt mere ramasjang i forhandlingerne om finansloven.
Det virker, som om finansministeren har været låst af, at Enhedslisten har skullet føre sig frem i lokalvalgkampen og måske er kommet med usandheder, i forhold til hvad det er, der kommer igennem i en finanslov.
Men det bliver ret interessant, for nogle af de ting, som Enhedslisten er kommet med, er faktisk ret interessante.
Det er faktisk noget, som vil give nogle forbedringer på velfærdsområdet, og det bliver meget interessant, om de så også kommer igennem med det, eller om det har været et skuespil, hvor hele Folketinget og regeringen har været i Enhedslistens vold.
Jeg vil bare sige til finansministeren, at det her forløb forventer vi så sandelig ikke at se en gang til i forbindelse med at behandle det vigtigste lovforslag, som Folketinget skal arbejde med.
Det er altså finansloven, det er vores budget, som vi skal arbejde med fremover, og det er desværre kedeligt, at det er Enhedslisten, der styrer regeringen.
Tak for ordet.