Så tager vi en runde mere.
Vi diskuterede jo egentlig det her spørgsmål for få uger siden, fordi vi havde været lidt forud for vores tid og havde fremsat et forslag om ministres eftervederlag.
Her kommer så et lidt bredere forslag om aflønning af politikere generelt.
Man kan jo sige meget om kommunalpolitikernes aflønningsforhold, og jeg vil sige, at det kunne vi nok godt under en eller anden form have fundet en aftale med regeringen om, hvis det alene havde drejet sig om det.
Om det så lige præcis var blevet som i den her aftale, skal jeg ikke gøre mig klog på, men vi havde nok fundet frem til noget.
Men det andet element om de professionelle politikeres lønforhold, tror jeg at det kaldes, er det, der gøre os mere skeptiske.
Jeg vil gerne være ærlig og sige, at vi har det helt direkte synspunkt, at lønnen herinde er for lav og pensionen er for høj, og så er der en del af eftervederlagene især for ministres vedkommende, som vi synes er for gavmilde.
Det er sådan set de tre ting, som beskriver vores synspunkter på aflønningsforholdene.
Det behøver vi sådan ikke store kommissioner for at finde ud af.
Vi var også meget glade for, da vi tilbage i 2012 var enige med seks af Folketingets øvrige partier om det.
Det flertal er blevet noget mindre, eftersom jeg kan forstå, at vi nu kun er enige med Dansk Folkeparti og Enhedslisten, da jeg foruddiskonterer, at den konservative ordfører vil støtte den aftale, partiet har indgået.
Socialdemokratiet, SF, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti var tilbage den 24.
maj 2012 her i Folketingssalen meget bekymrede for et forslag fremsat af Venstre om, at man skulle lægge det her ud til en ekstern kommission og derefter bare godtage det forslag, som de eksterne eksperter kom med.
Fru Pernille Skipper har allerede citeret den nuværende kulturminister, Marianne Jelved, og jeg kan nu, sådan som jeg forstod svaret her fra talerstolen før, forstå, at det åbenbart skyldes en vis splittelse mellem fru Camilla Hersom og kulturministeren og ikke, at man i flok har skiftet holdning, men indstillingen var dog en anden.
Fru Karen J.
Klint, som har været ordfører her i dag, sagde det, som jeg også citerede for nogle uger siden, nemlig at kun Venstre går enegang og skyder ansvaret fra sig og vil oprette en ekstern kommission.
Den konservative partiformand, hr.
Lars Barfoed, sagde, at Folketinget skulle tage ansvar for sine egne lønforhold.
Jeg vil godt gøre hr.
Lars Barfoeds ord til mine og sige, at det burde vi.
Vi burde tage ansvar for vores egne lønforhold.
Så kan man selvfølgelig begynde at overveje, som hr.
Søren Espersen var inde på, om det så ender med, at lønnen bliver halveret eller fordoblet, eller hvad ved jeg.
Jeg tror godt, at man kan regne ud, i hvilken retning det kommer til at gå, og jeg er villig til at indgå et væddemål om det med de tilstedeværende, der skulle være interesseret.
Så skriver vi på Facebook, hvem der er villig til at tage et væddemål om, hvorvidt lønnen vil gå op eller ned.
Jeg siger, at den går op, efter at det her bliver vedtaget.
Jeg synes i virkeligheden, at vi i stedet for skulle sætte os sammen.
Vi skulle sætte os sammen og aftale, hvordan vilkårene skal være, ganske stille og roligt tage ansvar for vores egne lønforhold på en måde, så vi mener, at vi kan se vores vælgere, den danske befolkning, i øjnene.
Men nuvel, jeg tror ikke, at denne tale kommer til at ændre meget.
Der er jo indgået en aftale, og sådan er det.
Jeg synes stadig, det er mærkeligt, at man har valgt at deponere sin handlefrihed fremadrettet.
Det kunne jo sådan set godt være, at man kunne tænke gode tanker, at også et kommende Folketings medlemmer kunne tænke gode tanker, som ikke lige var tænkt i den pågældende kommission.
Så vi stemmer som fru Karen J.
Klint, hr.
Holger K.
Nielsen, hr.
Lars Barfoed og vores nuværende kulturminister, Marianne Jelved, anbefalede for 2 år siden.
Vi anbefalede det samme dengang, og det gør vi også i dag, så derfor afviser vi forslaget.