Først og fremmest vil jeg jo gerne takke Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance for opbakningen til forslaget.
Det overrasker mig jo ikke, at vi i fællesskab i de blå partier mener, at det, der er brug for, er, at de lempelser, vi har aftalt med regeringen, bliver fremrykket.
For det er jo ikke sådan, at verden er blevet et mere positivt sted for dansk økonomi, siden vi lavede aftalen, tværtimod er vækstskønnet for i år sænket.
De økonomiske vismænd har i deres rapport anbefalet, at de lempelser, der er aftalt og vedtaget, bliver rykket frem for at sætte mere gang i væksten i Danmark.
For det er der, vi er udfordret.
Vi er udfordret på, at der er for lidt gang i hjulene; vi er udfordret på, at vores virksomheder ikke har optimale konkurrencevilkår; og vi er udfordret på, at det, der i den sidste ende er med til at sikre, at vi har råd til at finansiere et velfærdssamfund i Danmark, er, at vi har et stærkt, velfungerende privat erhvervsliv.
For uden et privat erhvervsliv er der slet ikke forudsætning for, at vi får skattekroner ind og kan finansiere den offentlige velfærd, som sikrer, at vi alle har mulighed for at blive behandlet på sygehuset, at ungerne kan komme i skole og de ældre kan få en ordentlig hjemmepleje.
Det er det, det handler om, og derfor synes vi, at når vækstudsigterne stadig lader vente på sig, må vi gøre, hvad vi kan, for at hjælpe væksten på vej.
Så må man huske på, hvad regeringen sagde af positive ting om den vækstaftale, som vi jo fra Venstres side havde efterlyst i meget, meget lang tid.
For helt tilbage i juni måned 2012, da vi lavede en skatteaftale, sagde vi, at der også skulle være en erhvervsskattepakke.
Men så lød det fra regeringen, at det var helt meningsløst, det var der slet ikke brug for, det var helt uaktuelt.
Da vi så diskuterede finanslov sidste efterår, i 2012, foreslog vi i Venstre også en erhvervsskattepakke.
Nej, det var der ikke brug for, mente regeringen.
Men så kom vi så hen over årsskiftet, og der begyndte at komme lidt lysere tider, og så gik det jo lige pludselig op for regeringen, at det, vi fra Venstres side hele tiden havde sagt, var rigtigt, altså at der var brug for at tage initiativer for at styrke vilkårene for vores virksomheder.
Så kan der jo siges meget om det forhandlingsforløb og længden af det – det kan være underordnet i den her sammenhæng, men jeg vil i hvert fald gerne gøre opmærksom på, at der ikke var nogen tvivl om fra regeringens side, at det var hjælpsomt, at det kunne skabe vækst og tro på fremtiden osv.
Så er det bare, at vi fra Venstres side siger, at når vi nu har lavet en aftale, der på en lang række områder er ganske fornuftig, hvorfor så ikke få den til at virke så hurtigt som muligt?
Og vi pressede på for at få så meget igennem så hurtigt som muligt, da vi lavede aftalen, men der var nogle begrænsninger, i forhold til hvad regeringen ville være med til.
Der var nogle økonomiske begrænsninger, og der måtte vi jo så acceptere, at sådan var det.
Men nu er regeringen så kommet med et finanslovsudspil, hvor der er en ramme, der betyder, at vi kan fremrykke en lang række af de lempelser, som ellers først ville være trådt i kraft den 1.
januar 2015.
Og der er det, at vores ønske fra Venstres side er ganske klart:
Lad os nu tage alle de initiativer, vi kan tage fra Folketingets side, for at give væksten en hjælpende hånd for at sikre de bedst mulige vilkår for vores virksomheder.
Vækstaftalen er ikke løsningen på alle landets problemer – det skal der ikke være nogen tvivl om.
Det er et godt skridt i den rigtige retning, men det er bestemt ikke løsningen på alt, og derfor er vores ambitionsniveau i Venstre bestemt også højere.
Det kan man også se af vores finanslovsudspil for 2014.
Men her ligger der i hvert fald en oplagt mulighed for, at vi kan tage initiativer lige nu og her, der hjælper til, og det synes vi vil være naturligt at vi gør.
Pengene er i regeringens eget finanslovsudspil – dem mener vi at vi skal aktivere.
Og derfor er det jo et politisk spørgsmål om, hvorvidt man mener, at det, Folketinget kan gøre i en situation, hvor landet er presset i forhold til vækst, er at give bedre vilkår for vores erhvervsliv, eller om det er at bruge pengene på andre ting.
Og det er jo ikke sådan, at det er de eneste muligheder, der er.
Uden at det skal blive en lang finanslovsdebat, vil jeg sige, at vi jo fra Venstres side i vores finanslovsudspil har en ramme til at sænke skatter og afgifter for 5 mia.
kr., fordi det set med Venstres øjne er vigtigere at sikre, at der kommer gang i hjulene, og at vi skaber private arbejdspladser, end at lade verdens største offentlige sektor vokse yderligere.
Men det betyder jo ikke, at der ikke også er muligheder for at lave justeringer og forbedringer andre steder.
Men jeg vil sige, at det nok vil være naivt at være optimist i forhold til den udmelding, som skatteministeren kom med, hvor han sagde:
Jamen nu forhandles der jo finanslov.
Jo, jo, det gør der jo, men det er ikke ligefrem vores opfattelse, at der ligger store åbninger fra regeringens side.
Vi tager også gerne diskussionen under finanslovsforhandlingerne, men jeg vil sige, at det jo ikke er uvant, at der er partier i Folketinget, som fremsætter beslutningsforslag om det, man har med i sit finanslovsudspil.
Det tror jeg ikke man skal lede længe i historiebøgerne efter for at finde eksempler på, altså at partier, der kommer med forslag i deres finanslovsudspil, også fremsætter dem som beslutningsforslag.
Jeg synes sådan set, at det på en lang række områder ville være besynderligt, hvis man ikke også gjorde det.
Men jeg kan forstå, at taktik og timing er en større udfordring for regeringen og regeringspartierne end det politiske indhold i det.
Og det er selvfølgelig fair nok, at man anskuer noget så væsentligt som, hvad det er for nogle vilkår, man byder danske virksomheder, som noget taktisk og noget, hvor man kan overveje, hvornår det nu er hensigtsmæssigt at diskutere det.
Fra Venstres side handler det om at levere resultater og tage den udfordring alvorligt, som der ligger.
Så vi takker fra Venstres side de tre partier, der har bakket op, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, for tilslutningen, og så må vi jo se, om regeringen alligevel kommer på bedre tanker, og om der bliver nye forhandlinger eller ej.
Men Venstre er altså optaget af, at vi sikrer vækst og beskæftigelse i Danmark, og her har vi en helt konkret mulighed for at rykke noget frem, der vil være hjælpsomt, og for at gøre, som vismændene siger, altså forholde os til den situation, at vækstforudsætningerne er ringere i dag, end da aftalen blev indgået, og det mener vi vil være et fornuftigt og godt skridt i forhold til de udfordringer, som dansk økonomi står over for.