Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del
Offentligt
1314173_0001.png
1314173_0002.png
Administrationsafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:
16. december 2013Økonomistyringskonto-retSagsbeh: Louise MichaëlisSagsnr.: 2013-0032-0965Dok.:953682
Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 72 (Alm. del), somFolketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet tiljustitsministeren den 31. oktober 2013. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Ellen Trane Nørby (V) og Sophie Løhde (V).
Karen Hækkerup/Anette Görtz
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 72 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge

og Integrationspolitik:

”I forlængelse af ministerens besvarelse af samrådsspørgsmålH – UUI alm. del, den 30. oktober 2013, bedes ministeren op-lyse, om ikke ministeren mener, at kriminalitet er et parameter,som skal inddrages ved overvejelserne omkring etablering af etudrejsecenter. Herunder bedes ministeren oplyse, hvilke typeraf kriminalitet, som ministeriet forventer, der vil finde sted iområdet omkring Sjælsmark Kaserne som konsekvens af etab-leringen af et udrejsecenter, samt hvilke initiativer ministerenvil tage for at imødekomme de problemstillinger, som dennekriminalitet vil medføre. Spørgsmålet ønskes besvaret indenfortsættelsen af besvarelsen af samrådsspørgsmål H.”

Svar:

Forud for udstedelsen af et landsplansdirektiv for Sjælsmark Kaserne harUdlændingestyrelsen i samarbejde med Naturstyrelsen og arkitektfirmaetHasløv & Kjærsgaard udarbejdet en afgrænsningsrapport, der afdækker enrække områder, som skal belyses i miljøvurderingen, herunder eksempel-vis befolkningens sikkerhed.Det fremgår således af afgrænsningsrapporten, at det vil være væsentligt atmiljøvurderingen bl.a. belyser påvirkningen af myndighedernes præventi-ve indsats i forhold til sikkerhed og naboernes oplevelse af sikkerhed.Det er, jf. besvarelsen af udvalgsspørgsmål 497 (alm. del) fra FolketingetsUdvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik, Rigspolitiets vurdering, atasylcentre ikke giver anledning til et særligt højt antal udrykninger pågrund af asylansøgernes gåen amok, vold, kriminalitet m.m.Der vil på Udrejsecenter Sjælsmark være særlig fokus på sikkerhed, ad-gangskontrol og overvågning. Derudover vil der være døgnbemanding påcenteret af hensyn til sikkerheden.
2