Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del
Offentligt
1297832_0001.png
1297832_0002.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518
Dato:7. november 2013
E-mail [email protected]
LSS / sagsnr.2013-7578

Under henvisning til Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrati-

onspolitiks brev af 16. oktober 2013 følger hermed social-, børne- ogin-

tegrationsministerens endeligesvar på spørgsmålnr. 41 (UUI alm. del).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen (DF).

Spørgsmål nr. UUI 41:

”Vil social-, børne- og integrationsministeren redegøre for effekterne af rege-ringens integrationspolitik set i lyset af Den Korte Avis' artikel: "Hizb-ut-Tahrirsætter sig på magten i Egedalsvænge i Kokkedal" af 14. oktober 2013?”

Svar:

Det er uacceptabelt, hvis demokratiske fora misbruges til at diskriminereeller undertrykke mindretal. Det gælder så meget desto mere, hvis formålethermed er at fremme en politisk dagsorden, hvor der tages afstand fra de-mokratiet. Sådanne udfordringer skal tages meget alvorligt og skal bl.a. lø-ses ved en vedholdende og langsigtet integrationsindsats.En sådan indsats arbejder regeringen på at gennemføre. Regeringen harderfor iværksat en strategi mod parallelle retsopfattelser, ligesom regeringensammen med satspuljepartierne har iværksat en strategi mod æresrelatere-de konflikter. Begge strategier har til formål at forebygge alle former for soci-al kontrol og andre æresrelaterede, herunder religiøst betingede, konfliktersamt forebygge, at religiøse traditioner ikke praktiseres i strid med lovgivnin-gen.Endvidere arbejder regeringen konsekvent med forebyggelse af ekstremis-me og radikalisering. Der er således et arbejde i gang med at få kortlagt deudfordringer, der er i Danmark i relation til antidemokratiske miljøer medhenblik på at målrette og forbedre indsatsen vedrørende forebyggelse afradikalisering. Sammen medPolitiets Efterretningstjeneste har regeringen
2
endvidere uddannet og etableret særlige ressourcegrupper i alle landetspolitikredse, som rådgiver og vejleder lokalt i forbindelse med konkrete sagerom ekstremisme og antidemokratiske tendenser.
Annette Vilhelmsen/ Henrik Thomassen