Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del
Offentligt
1299358_0001.png
1299358_0002.png
Dato:
13. november 2013
Udvalget for Udlændinge og Integrationspolitik
Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 39 UUI alm. del.landdistriktersSpørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen (DF)
Spørgsmål nr. 39:På baggrund af en artikel 14. oktober 2013 i Den korte Avis: "Hizb"Hizb-ut-Tahrirsætter sig på magtenTahrirsætteriEgedalsvænge i Kokkedal" vil ministeren for by, boligog landdistrikter da kontakte bestyrelsen ogboligoginformere dem om, at de skaltage hensyn til danskerne og dansk kultur i planlægningen afnformereforeningens aktiviteter?
Svar:Der er klare regler for beboerdemokratiet i den almene sektor, herunder for tilsynet med hvordanrmed,afdelingsbestyrelservirker og forvalter deres beføjelser Boligorganisationens bestyrelse påser, atbeføjelser.afdelingsbestyrelsens beslutninger og handlinger er i overensstemmelse med gældende regler ogafdelingsmødets beslutninger. Kommunalbestyrelsen fører tilsyn med boligorganisationen.Jeg har stor respekt for beboerdemokrati , som jeg anser for særdeles værdifuldt for såvel detbeboerdemokratiet,danske folkestyre som for integrationen af nydanskere.Sagerne i Egedalsvænge er netop et eksempel på, at der føres et effektivt tilsyn medbeboerdemokratiet. Boligorganisationen 3B og Fredensborg Kommune er gået aktivt ind i sagen, hvoreboerdemokratiet.en afdelingsbestyrelse har truffet beslutninger om at ophæve nogle klubbers eneret til brug afbestemte lokaler, ligesom nogle beboere har udtrykt bekymringfor, om de demokratiske spilleregler nu,også følges.3B har indskærpet de gældende regler, herunder begrænsningerne i bestyrelsens beføjelser, overforregler,afdelingsbestyrelsen og vil også deltage i det kommende afdelingsmøde for at sikre, at det foregår,som det skal. Kommunen følger endvidere sagen tæt med henblik på,om nødvendigt, at kunne trædepå,omtil.Vi ser altså her, at beboerdemokratiet er robust, og at de forskellige kontrolorganer er effektive. DerVier således ikke noget grundlag for, a jeg går ind i sagen.at
Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dkhavn
Jeg er dog af den opfattelse, at både afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge og afdelingsbestyrelser ialle de andre almene boligafdelinger i landet, skal bestræbe sig på at være bestyrelser for heleafdelingen og ikke kun for et snævert flertal.
Med venlig hilsen
Carsten Hansen

2

af

2

Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dk