Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del
Offentligt
1349797_0001.png
1349797_0002.png
Udvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg
Afdeling for Ungdoms- ogVoksenuddannelserFrederiksholms Kanal 261220København KTlf. 3392 5000Fax 3392 5302E-mail [email protected]www.uvm.dkCVR nr. 20-45-30-44
Svar på spørgsmål 361 (Alm. deldel):I brev af 27. februar 2014 har udvalget efter ønske fra Martin Henriksen(DF) stillet mig følgende spørgsmål:Spørgsmål 361:”Mener ministeren, at det er hensigtsmæssigt, at regeringen iværksætterMenerhandlingsplaner blandt andet med det formål at bekæmpe ekstremisme,samtidig med at skole- og gymngymnasieklasser tilsyneladende besøger Dansk-Islamisk Råds moske på Rovsinggade i København, hvor Dansk IslamiskRåd er Det Muslimske Broderskabs afdeling i Danmark?”Svar:Det er meget vigtigt, at der iværksættes handlingsplaner på skolerne til atbekæmpe ekstremisme. Et stort nu afsluttet projektstremisme.”www.medborgerskab.nu”, hvor mange skoler på både grundskole oggrundskole-ungdomsuddannelsesniveau har deltaget, har medvirket til at bl.a. at sæsæt-te fokus på aktiv deltagelse i et demokratisk samfund og udvikling afhandlingsplaner på mange skoler.splanerNår skoleklasser både i folkeskolen og på de gymnasiale uddannelserbesøger en moske, er det som et led i undervisningen. F.eks. er det i llæ-replanen for religion på C-niveau i stx en del af kernestoffet, at eleverneniveauskal vide noget om islam:”– islam set i globalt perspektiv under inddragelse af dens europæiske og danskekontekst. I arbejdet indgår tekster fra Koranen samt nutidige tekster”.Formålet med undervisningen i religion er, at eleverne tilegner sig videnom og forståelse af forskellige religioner. I den sammenhæng kan et bbe-søg i en moske (eller en synagoge eller en kirke) give større viden og fofor-ståelse af, hvordan religiøse handlinger foregår inden for de forskelligetrosretninger.
24-03-2014
2Jeg er sikker på, at den enkelte skole tager hånd om disse besøg og eks-kursioner på en måde, så at de kan bidrage til større viden og forståelse,herunder hjælpe med til at gøre de vigtige integrationsprocesser lettere.Regeringen lægger stor vægt på, at den integrationspolitik, vi har i Dan-mark, bl.a. understøtter: styrkelse af medborgerskab, lige muligheder ogligestilling mellem kønnene og bekæmpelse af social kontrol og parallelleretsopfattelser. Det sker efter regeringens menig bedst ved at give allegrupper større indsigt i hinandens måde at tænke på.
Med venlig hilsen
Christine Antorini