Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del
Offentligt
1365152_0001.png
1365152_0002.png
1365152_0003.png
Udlændingeafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
5. maj 2014Asyl- og VisumkontoretMartha Nør Hansen2014-0032-11641088405
Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 354 (Alm. del), somFolketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet tiljustitsministeren den 25. februar 2014. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Johanne Schmidt-Nielsen (EL).
Karen Hækkerup/Rasmus Kieffer-Kristensen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 354 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge-

og Integrationspolitik:

”Ministeren bedes kommentere UUI alm. del bilag 62 og oply-se, om danske myndigheder og myndigheder, der repræsente-rer danske myndigheder, har forholdt sig til den omtalte vi-sumansøger som beskrevet i bilaget, og om proceduren for be-handling af visumansøgninger har fungeret hensigtsmæssigt iden beskrevne sag.”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet etbidrag fra Udenrigsministeriet, der har oplyst følgende:”Udenrigsministeriet skal henvise til sit bidrag til Justitsmini-steriets besvarelse af spørgsmål nr. 16 vedrørende forslag tillov om ændring af udlændingeloven (Revision af visumregler,akkrediteringsordning for udenlandske virksomheder, justeringaf karensregler, afslagskompetence til danske repræsentationer,beregning af kortvarige ophold m.v.) (L6), hvori der redegøresfor anvendelsen af repræsentationsaftaler med andre Schengen-lande samt de vilkår der gælder for behandlingen af visuman-søgninger under disse aftaler.Herudover kan ministeriet oplyse, at det af visumkodeksensregler om repræsentationsaftaler følger, at klagesager føresmod den medlemsstat, der har truffet den negative afgørelseom ansøgningen og i henhold til den pågældende medlemsstatsnationale lovgivning, samt at den pågældende medlemsstatskal vejlede ansøgeren om klageadgangen og proceduren her-for.I den aktuelle sag foreligger det oplyst fra den finske ambassa-de i Lima, at ansøgerens visumansøgning er blevet behandlet ihenhold til gældende finsk visumprocedure på baggrund af deaf ansøgeren afgivne oplysninger. Ansøgeren modtog tilligevejledning om proceduren for indgivelse af klage over afgørel-sen.For så vidt angår den danske ambassade i La Paz, Bolivia, fin-der Udenrigsministeriet det beklageligt, at de tre henvendelserpr. e-mail fra den danske statsborger ikke blev besvaret indenfor rimelig tid. Ministeriet har påtalt dette over for ambassa-den.Det kan til sagen bemærkes, at den danske ambassade er i lø-bende kontakt med den danske statsborger om visumansøgnin-gen, herunder med vejledning om procedurerne for indgivelseheraf på en dansk diplomatisk repræsentation.”2
Justitsministeriet kan henholde sig til Udenrigsministeriets udtalelse.
3