Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del
Offentligt
1294976_0001.png
1294976_0002.png
Udlændingeafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
31. oktober 2013Asyl- og VisumkontoretAne Røddik Christensen2013-0032-0938928670
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 30 (Alm. del), som Folketin-gets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsmi-nisteren den 8. oktober 2013. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra medlemaf Folketinget Johanne Schmidt-Nielsen (EL).
Morten Bødskov/Rasmus Kieffer-Kristensen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 30 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge-

og Integrationspolitik:

”I forlængelse af svaret på spørgsmål 566 (UUI alm. del, 2012-13) bedes ministeren oplyse, om han vil tage initiativ til at gøreforholdet til Danmarks internationale konventionsmæssige for-pligtelser til et af de "obligatoriske punkter", der nævnes i sva-ret (for eksempel miljømæssige konsekvenser og forholdet tilEU-retten), når der fremsættes lovforslag på udlændingeområ-det.”

Svar:

Det er ud fra et rent lovteknisk synspunkt en kvalitet, at bemærkningernetil et lovforslag begrænses til en omtale af de forhold, der er relevante iden pågældende sammenhæng.I forlængelse heraf er det efter en lovteknisk vurdering ikke fundet nød-vendigt at indsætte en vurdering af forholdet til Danmarks internationaleforpligtelser som et obligatorisk punkt i alle lovforslag, idet en sådan vur-dering erfaringsmæssigt ikke vil være relevant i en række tilfælde.En udbygning af de obligatoriske konsekvensafsnit i bemærkningerne til etlovforslag med en konsekvensvurdering af lovforslagets forhold til Dan-marks internationale forpligtelser i tilfælde, hvor der ikke i forbindelsemed Justitsministeriets lovtekniske gennemgang er registreret eller identi-ficeret et udtrykkeligt erfaringsbaseret behov, ville endvidere rejsespørgsmål om, hvilke øvrige tværgående spørgsmål der i så fald også bur-de optages fast i lovforslaget, herunder i tilfælde, hvor sådanne spørgsmålmåtte opstå hyppigere end spørgsmålet om forslagets konsekvenser i for-hold til Danmarks internationale forpligtelser.En sådan eventuel løbende udbygning af de faste punkter i et lovforslagsbemærkninger om forslagets konsekvenser vurderes med tiden at kunne fåden virkning, at den overskuelighed, som de faste punkter tilsigter, kan gåtabt.
2