Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del
Offentligt
1323483_0001.png
1323483_0002.png
Kulturministeren
Folketingets Udvalg for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
16. januar 2014
Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har den 20. december 2013,efter ønske fra Merete Riisager (LA), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 229 (Alm. del),som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

"Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt og hvordan der i forbindelse med uddeling afmidler fra statslige puljer på kulturministeriets område lægges vægt på, om støttedeprojekter/organisationer/aktører baserer sig på demokratiske grundprincipper."

Svar:

Der er på Kulturministeriets område etableret en lang række støtteordninger til kunstog kultur og folkeoplysende aktiviteter m.v. Midlerne hertil udgøres dels af bevillingerpå finansloven, dels af Kulturministeriets andel af udlodningsmidlerne (tidligere: tips-og lottomidler).Administrationen af støtteordningerne sker inden for de rammer, der er fastlagt i lov-givningen og i overensstemmelse med de kriterier, der er fastsat i lov eller i regler ud-stedt i medfør heraf.På Kulturministeriets og Kulturstyrelsens hjemmesider sker en formidling af de krite-rier, der lægges til grund ved uddeling af midler fra puljer under Kulturministeriet. Forså vidt angår tilskud til foreninger, foretager Kulturstyrelsen en vurdering af, om for-eningen er baseret på demokratiske principper, herunder afholdelse af generalforsam-ling med valg af bestyrelse.Kulturstyrelsen varetager administrationen af en række tilskudspuljer og sikrer, at til-skudsadministrationen sker på et korrekt grundlag og lever op til praksis for god til-skudsforvaltning, herunder at de regler, der er fastsat om regnskab og revision af til-skud ydet af puljer under Kulturministeriet, overholdes.
Marianne Jelved
Dok. nr. 2021482
Side 2