Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del
Offentligt
1314742_0001.png
Udvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg
Finansministeren16. december 2013
Svar på Udvalget for Udlændinge- og integrationspolitiksspørgsmål nr. 166 (Alm. del) af 2. december 2013 stillet efterønske fra Martin Henriksen (DF)

Spørgsmål

Vil regeringen indkalde til politiske forhandlinger med det formål at genoptage be-regningerne af, hvad indvandringen koster det danske samfund?

Svar

Social-, Børne- og Integrationsministeriet har i den forbindelse oplyst følgende:”Regeringen finder ikke, at der aktuelt er behov for at gennemføre nye beregnin-ger af de økonomiske konsekvenser ved indvandring.Der er allerede betydelig viden om indvandringens økonomiske konsekvenser, dader er gennemført adskillige analyser herom. Senest blev der i 2011 offentliggjorten rapport, som beskriver de mange analyser og beregninger af indvandringensøkonomiske konsekvenser.Undersøgelserne viser, at de økonomiske konsekvenser af indvandringen primærtafhænger af, i hvilket omfang de, der kommer her til landet, kommer i beskæfti-gelse. Det er derfor afgørende at lykkes med integrationen af dem, der kommerher til landet, ikke mindst i forhold til integrationen på det danske arbejdsmarked.Denne opgave er regeringen meget fokuseret på at løfte.”Med venlig hilsenBjarne Corydon