Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del
Offentligt
1314748_0001.png
1314748_0002.png
Administrationsafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:
17. december 2013Økonomistyringskonto-retSagsbeh: Lisa Drevsholt DitlevsenSagsnr.: 2013-0032-1042Dok.:994180
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 157 (Alm. del), som Folketin-gets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsmi-nisteren den 29. november 2013. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jo-hanne Schmidt-Nielsen (EL).
Karen Hækkerup/Anette Görtz
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 157 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge-

og Integrationspolitik:

”Kan ministeren bekræfte, at der i Justitsministeriets regi ernedsat et internt udvalg, som skal identificere forslag, der kansikre adgang til tolkeydelser af højere kvalitet, og oplyse, hvadder er udvalgets kommissorium, om det omfatter tolkning i an-dre sektorer end Justitsministeriets, samt hvornår udvalgetsrapport forventes at foreligge?”

Svar:

Jeg kan bekræfte, at Justitsministeriet har nedsat et internt udvalg som bl.a.har til opgave at identificere forslag, der kan sikre adgang til tolkeydelseraf højere kvalitet på Justitsministeriets område.Af kommissoriet fremgår det, at udvalget bl.a. skal udarbejde forslag tilnye tiltag i forhold til optag af tolke på Rigspolitiets tolkeoversigt, herun-der nye procedurer for løbende kvalitetssikring af tolkeoversigten samtforslag til nye tiltag i forhold til vejledning og uddannelse af tolke.I udvalgets arbejde vil der bl.a. indgå en kortlægning af den eksisterendevejledning og uddannelse af tolke på tolkelisten, samt de krav der stilles tilden enkelte tolks formelle uddannelsesniveau og kvalifikationer i øvrigt påJustitsministeriets område.Herudover vil der indgå en vurdering af og identifikation af nye tiltag iforbindelse med vejledning og uddannelse af tolkene med henblik på atsikre tolken bedre forudsætninger for forståelse af kulturelle, organisatori-ske og juridiske aspekter m.v.Udvalget vil endvidere undersøge, hvilke initiativer der er iværksat på øv-rige ministerområder for at sikre en øget kvalitet og effektivitet i tolknin-gen.Udvalget forventer at afslutte sit arbejde ultimo 2014.
2