Udenrigsudvalget 2013-14
URU Alm.del
Offentligt
1322715_0001.png
UDENRIGSMINISTERIETDato: 14. januar 2014Spørgsmål: URU alm. Del. Spm. nr. 68 af20. december 2013 stillet tiludenrigsministeren af Nikolaj Villumsen(EL).
URU alm. Del, Spørgsmål nr. 68:Hvilke initiativer vil ministeren tage for at kritisere Ugandas lov om livstidsstraf forhomoseksualitet, der er i klar strid med menneskerettighederne? Jf. artiklen ”Parliament passesAnti-Homosexuality Bill” bragt påwww.monitor.co.ugden 20. december 2013?
Svar:Al form for diskrimination, selvfølgelig også når det rammer seksuelle minoriteter, er i modstridmed de rettigheder, som vi fra dansk side arbejder for. Det ugandiske parlaments vedtagelse afden såkaldte ”Anti-Homosexuality” lov er stærkt bekymrende og i strid med det grundlæggendeprincip om ikke-diskrimination, der ligger til grund for en række af demenneskerettighedskonventioner, som Uganda har underskrevet. I lighed med de øvrige EU-lande opfordrer Danmark, ved enhver lejlighed, den ugandiske regering om at overholde sineinternationale forpligtelser og beskytte sine borgere uanset deres seksuelle orientering.Initiativer fra dansk side, til opfølgning på parlamentets vedtagelse af loven, som præsidentenikke har undertegnet, vil blive koordineret med de nordiske lande, EU's medlemslande og andredonorer.