Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14
ULØ Alm.del
Offentligt
1324739_0001.png
1324739_0002.png
1324739_0003.png
Udvalget for Landdistrikter og Øer
MINISTERENDato: 20. januar 2014
Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 70 ULØ, alm.del. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anni Matthiesen (V).Spørgsmål nr. 70:Kan ministeren tilsende udvalget en oversigt eller et overslag over antallet af LAGLAG-ansøgninger, somNaturErhvervstyrelsen har fundet har været behæftet med fejl, fordelt på relevante fejlkategorier?
Svar:NaturErhvervstyrelsen oplyser, atstyrelsen i forbindelse med den eksterne analyse af LAGatstyrelsenLAG-området,har foretaget en registrering af fejl og mangler ved gennemgang af 564 LAG-ansøgningerne. Registransøgningerne. Registre-ringen blev gennemført i forbindelse med en screening af tilsagnsansøgninger ved modtagelsen ogorbindelseblev udført i perioden fra uge 25 til og med uge 32 i 2013.Registreringen viste, at 63 pct. af ansøgningerne var fejlbehæftede eller mangelfulde. Af vedlagteoversigt over styrelsens registreringer fremgår det, at de væsentligste fejltyper vedrører fejl/mangleregistreringervedrørerved indsendelse af to tilbud samt fejl/manglerfejl/mangler,hvor frivilligt arbejde indgår som egenfinansiering afomprojektet.
Med venlig hilsen
Carsten Hansen
Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dkhavn
Bilag 1:Oversigt over fejlregistrering ved modtagelse af tilsagnsansøgninger
Forklaring til de enkelte fejltyper:ANDET:Manglende eller mangelfuld projektbeskrivelse, bilagsoversigt, kvitteringsbrev fra LAG’en.Pkt. P, M eller L ikke udfyldt:Manglende udfyldelse af relevante punkter i ansøgningsskemaet.Moms:Manglende eller forkert angivelse af om ansøger er berettiget til tilskud til moms.2 tilbud:Dækker bl.a. over 1) at der kun er indsendt ét tilbud, 2) at de indsendte tilbud ikke ersammenlignelige, 3) at tilbuddene er fra samme leverandør, eller 4) at det af ansøgningsmaterialetikke fremgår, hvilken post i budgettet tilbuddene vedrører.Rimelige priser:Kan bl.a. dække over, at ansøger ikke har valgt det billigste tilbud, eller ikke harbegrundet, hvorfor det dyreste tilbud er valgt.Specifikation af budgetposter:Det er ikke tilstrækkeligt specificeret, hvad de enkelte budgetposteromfatter (f.eks. vil en budgetpost på ”materialer” sjældent være tilstrækkeligt specifik).Konsulenter og projektansatte:Manglende eller mangelfuld beskrivelse af det arbejde, der skaludføres, og hvem der skal udføre det.Frivilligt arbejde:Manglende eller mangelfuld beskrivelse af hvad de frivillige personer skal udføre iprojektperioden, opdelt i arbejdsopgaver og timeantal pr. opgave.Offentlig medfinansiering:Manglende angivelse af offentlige medfinansiering (kun relevant for V-sager og sager under 280 mio. kr. puljen).Placering i indsatsområde:Manglende angivelse af indsatsområde i ansøgningsskemaet.CVR:Manglende cvr.nr. i ansøgningsskemaet, eller manglende overensstemmelse mellem navn elleradresse i ansøgningsskema og cvr-regisret.
2af3Gammel Mønt 4 ¶ 1117 Købehavn K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dk
Igangsættelsesdato:Manglende igangsættelsesdato i LAG’ens indstillingsnotat.Prokura:Manglende prokura ved ansøgninger hvor bestyrelsesformanden for LAG’en ikke harunderskrevet indstillingsnotatet.Underskrift i ansøgnngsskema:Manglende underskrift i ansøgningsskemaet.Vedtægter:Manglende vedtægter.
3af3Gammel Mønt 4 ¶ 1117 Købehavn K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dk