Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14
ULØ Alm.del
Offentligt
1319448_0001.png
1319448_0002.png
Dato:
7. januar 2014
Udvalget for Landdistrikter og Øer
Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 60 ULØ, alm.del. Spørgsmålet er stillet efter anmodning fra et ikke-medlem af udvalget (MFU)medlemBenny Engelbrecht (S)
Spørgsmål nr. 60:Ministeren bedes skønne de offentlige merudgifter ved at etablere en særskiltturismeportal for småøerog små landsbysamfund, hvis bevillingen til en sådanportal udgør hhv. 50, 75 eller 100 pct. af detoffentlige tilskud til VisitDenmark.
Svar:VisitDenmark råder i dag over en samlet portal for turisme i hele Danmark. En vurdering af deøkonomiske konsekvenser ved etableringen af en ny og særskilt turismeportal vil kræve en rækkeyderligere specificeringer af forslaget, herunder blandt andet en afgrænsning af hvilke landsbyer ogøer, en sådan skal omfatte, enpræcisering af hvilke aktiviteter og tilbud, der skal fremgå af en eventuel,ny portal, samt betydningen af overlap til den nuværende portal.,Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser endvidere følgende:”VisitDenmark tilbyder i dag, at danske turismeregioner, destinationer, turistbureauer og andreindenfor turistbranchen kan købe en såkaldt ASP løsning, som er en lokalt tilpasset kopi afASP-løsning,www.visitdenmark.com med de samme funktioner, som VisitDenmarks portal.En sådan lokalt tilpasset portal indebærer, at destinationen får egen web adresse med egenweb-adressevelkomstside, menupunkter og indhold. Det er muligt for destinationen enten at opbygge egen strukturpå hjemmesiden eller genbruge sider opbygget af VisitDenmark.Den lokale portal kan desuden integreres med turistproduktdatabasen GuideDenmark, som kanlemålrettes til det givne lokale område. Det er de lokale turistbureauer i Danmark, som vedligeholder deomkring 30.000 turistprodukter, som databasen indeholder. Det er ligeledes muligt at lave tematiskeligeledesguides med udvalgte produkter. Derudover indeholder løsningen geografiske kort baseret på Google
Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dkhavn
maps, fri adgang til VisitDenmarks billeder, genbrug af tekster og artikler fra www.visitdenmark.comsamt adgang til løbende statistik over brugen af den pågældende portal.Endelig indeholder løsningen uddannelse og support af de medarbejdere, der skal arbejde medportalen.Udgifterne til oprettelse af en lokalt tilpasset turismeportal med ovenstående indhold og funktionalitetligger i størrelsesordenen ca. 30.000 kr. Udgifterne til drift af portalen vurderes at være istørrelsesordenen ca. 30.000 kr. om året.”
Med venlig hilsen
Carsten Hansen

2

af

2

Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dk