Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14
ULØ Alm.del
Offentligt
1316763_0001.png
1316763_0002.png
J.nr. 13-6381630Den19. december 2013
TilFolketinget –Udvalget for Landdistrikter og Øer
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 30 af 28. november 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Esben Lunde Larsen(V).
Jonas Dahl/Jørgen Pedersen
1/2
Spørgsmål
Ministeren bedes redegøre for LEAN-processer i SKAT, og hvad disse inde-bærer af målinger af effektivitet og produktivitet på medarbejderniveau.
Svar
Jeg skal henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra SKAT:”SKAT har i perioden 2006 til 2008 gennemført LEAN-projekter indenfor 15opgaveområder. Jeg kan særligt fremhæve, at der vedrørende angivelses- ogbetalingsområdet, som er samlet i Betalingscentret i Ringkøbing, systematiskhar været anvendt LEAN som middel til at opnå effektive processer. LEANhar ligeledes været anvendt som metode i forhold til opgaver bl.a. vedrørendekundeekspedition, bindende svar, dødsbobeskatning, virksomhedsrestancer,behandling af erhvervsselvangivelser mv.som led i at gennemgå en række for-skellige opgavetyper hos de specialiserede enheder i SKAT.Erfaringerne med anvendelse af LEAN har generelt været gode. Der er i degennemførte projektertypisk opnået væsentlige forbedringer af de berørtedriftsenheders produktivitet og kvaliteten i opgaveløsningen.Erfaringerne fra de gennemførte LEAN-projekter anvendes bredt i SKATsom grundlag for det løbende arbejde med at sikre effektive arbejdsprocesser.Det indgår ikke som et generelt led i SKATs arbejde med effektive processerog LEAN, at der foretages systematiske målinger af effektivitet og produktivi-tet på medarbejderniveau.”
2/2