Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14
ULØ Alm.del
Offentligt
1362991_0001.png
Udvalget for Landdistrikter og ØerDato:29. april 2014
Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 133 ULØ, alm.del. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Erling Bonnesen (V).
Spørgsmål nr. 133:Ministeren bedes fyldestgørende redegøre for sit nye forslag til organisering af LAGLAG-struktur og over-sende sine forslag.
Svar:Jeg har udpeget i alt 56 LAG kommunerkommunerplus småøerne i Danmark. Der er tre veje til at blive udpegetsom LAG-kommune; (1)mere end 45 pct. af borgerne i kommunen bor i landdistriktereller byer mederefærre end 3.000 indbyggere, (2)kommuner hvor den typiske borger bor mere end 30 minutter frakommunerennærmeste større byområde, ellereller(3) kommuner hvor mere end 30 pct. af borgerne bor i landdistrikterereeller byer med færre end 3.000 indbyggere, og hvor der har været en markant tilbagegang i antallet afbeskæftigede.I lyset af høringssvarene samt dialog med de involverede kommuner er der mulighed for at oprette 26lokale aktionsgruppe, som kan se frem til at få en samlet tilskudsbevilling på 9 , mio. kr. i 2015. Mid-94,2,lerne til de enkelte aktionsgrupper vil ske ud fra en fordelingsnøgle, hvor 65 % af midlerne bliver liglige-ligt fordelt mellem alle udpegede kommuner og småøerne, mens de resterende 35 % vil blive fordelt tilde kommuner, som har oplevet en negativ befolkningsudvikling.Organiseringen skal sikreen bred geografisk dækning og at aktionsgrupperne bliver velfungerende ogendækning,ionsgruppernefår tilstrækkelig økonomisk styrke til at gøre en forskel. Jeg har vurderetbehov for at foretage en rre-vurdering af LAG-organiseringen i lyset at de mange erfaringer, vi har gjort os i forrige programorganiseringenprogram-periode og den aktuelle situation i landdistrikterne Der er samtidig behov for løbende at videreudvikleuellelanddistrikterne.udmøntningen af metoden for lokaldrevet udvikling, som EU gennem flere programperioder har defindefine-ret for indsatsen i forhold til den generelle udvikling i landdistrikterlanddistrikterne.
Med venlig hilsen
Carsten Hansen
Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dkhavn