Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14
ULØ Alm.del
Offentligt
1358905_0001.png
1358905_0002.png
Dato: 13. april 2014
Udvalget for Landdistrikter og Øer
Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 130ULØ alm.del. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Danielsen.
Spørgsmål nr. 130:Det indre København oplevede en nedgangstid fra 1960'erne med udflytningaf industri og indbyggere.Denne udvikling begyndte at vende omkring 1990,herunder f.eks. med byfornyelsesplanerne.Ministeren bedes sende en oversigtover de politiske initiativer, der blev taget for at vende denneudvikling,hvoraf også de økonomiske aspekter af initiativerne fremgår.
Svar:København har været igennem en rivende udvikling, og er i dag en by, som tiltrækker bosætning imeget høj grad. Mange faktorer har været med til at fremme denne udvikling. Det gælder ikke mindstindsatser inden for byudviklings- og boligpolitik. Især har byfornyelsen bidraget til den positiveyfornyelsenudvikling, som jo kan ses overalt i bybilledet,bybilledet.København spiller desuden også en stor rolle i forhold til at være vækstmotor for hele landet og ikkemindst i den region, som hovedstaden indgår i. Det at skabe vækst i hele landet og sikre gode bo ogbo-leveforhold er i det hele taget et fællesanliggende for både by og opland. Her er byfornyelsesområdet.igen et godt eksempel på, at der støttes op om udviklingen i både land og i by, og der gøres enmålrettet indsats for at tilgodese de særlige behov, der er på landet. Således er en stor del afrettetbyfornyelsesmidlerne prioriteret til de mindre landsbyer. Her er det så den enkelte kommunes opgavegennem en helhedsorienteret tilgang at få lagt en strategi for, hvor midlerne konkret skal prioriteresfor,hen.
Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dkhavn
En udtømmende redegørelse for konkrete årsager og virkning i forhold til den udvikling, somKøbenhavns Kommune har gennemgået på en række områder igennem de sidste 25 år, f.eks. iforhold til at kunne tiltrække bosætning, forudsætter imidlertid efter min bedste vurdering et egentligtforskningsprojekt, hvilket falder uden for rammerne af en besvarelse af et folketingsspørgsmål.
Med venlig hilsen
Carsten Hansen

2

af

2

Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dk