Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1370071_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. maj 20142014-1846
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 24. april 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Hans Andersen (V).

Spørgsmål nr. 601:

Hvad agter ministeren at gøre for at løsne op for den nye "prop" på Hillerød-motorvejen sydgående begyndende ved Ring 4 og fortsættende til afkørsel vedRing 3, jf. artiklen "Succes bør afføde nye initiativer mod trængsel" i Frederiks-borg Amts Avis den 11. april 2014?

Svar

Jeg har forelagt spørgsmålet for Vejdirektoratet. Vejdirektoratet har oplyst, attrafikafviklingen på denne strækning af Hillerødmotorvejen er ret kompliceret isydgående retning især mellem Ring 4 og Ring 3, hvor der er mange til- og fra-kørsler, som kan forstyrre trafikafviklingen i myldretiderne.Vejdirektoratet har endvidere oplyst, at forsøget med kørsel i nødspor på Hille-rødmotorvejen kun omfatter strækningen mellem Værløse og Bagsværd. Vejdi-rektoratet følger dog som led i evalueringen af forsøget med kørsel i nødsporafviklingen af trafikken på hele strækningen mellem Allerød og Motorring 3. Istarten af 2015 vil der komme en midtvejsevaluering, der kan vise effekten afforsøget, hvilket også vil kunne bidrage til mere viden om trafikudviklingen påstrækningen fra Farum til Ring 3 generelt.Der er ikke gennemføret en detaljeret undersøgelse af trafikafviklingen på helestrækningen mellem Farum og Ring 3. Der foreligger derfor ikke et tilstrække-ligt grundlag til at kunne fremlægge konkrete forslag til, hvordan trafikafviklin-gen kan forbedres.Til orientering er vedlagt kort over de omtalte strækninger.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke