Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1369466_0001.png
1369466_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
15. maj 20142014 – 1811
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 22. april 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Karsten Nonbo (V).

Spørgsmål nr. 598:

Kan ministeren oplyse, hvorfor arbejdet med det bevilgede statslige stykke cy-kelsti for 8 mio. kr. på Slagelsevej mellem Havnskovvej og Førslevvej i NæstvedKommune tilsyneladende er gået i stå, eller hvorfor det tager så lang tid at fær-diggøre, herunder hvad tidsrammen er, før arbejdet forventes færdigt?

Svar:

Vejdirektoratet har oplyst mig følgende:”Anlæggelsen af 800 m enkeltrettet cykelstier i begge vejsider på Slagelsevejmellem Næstved og Slagelse begyndte i september måned sidste år. Efter ar-bejdet blev påbegyndt og henover vinteren, er der opstået en række uforudsetehændelser, som har medvirket til, at projektet er blevet forsinket.For at etablere cykelstien, skulle ledningsejerne flytte deres ledninger, somligger på nordsiden af vejen, inden anlægsarbejdet skulle begynde. Lednings-ejerne forestod, som det er normal praksis, disse arbejder, men da ledningsar-bejderne var færdige, kunne Vejdirektoratet konstatere, at retablering i led-ningsgraven ikke var udført korrekt, og at det derfor ikke var muligt for Vejdi-rektoratets entreprenør at begynde anlægsarbejderne. Derfor kunne anlægsar-bejderne kun foregå i sydsiden.Desværre viste det sig vanskeligt at blive enige med ledningsejerne om retable-ring af ledningsgraven, og der var behov for en syns- og skønsforretning. Vej-direktoratet fik medhold i denne syns- og skønsforretning. Af hensyn til syns-og skønsforretningen kunne der ikke igangsættes anlægsarbejder, da arealetskulle besigtiges, og de nødvendige prøver udtages. Men dette medførte des-værre, at man ikke kunne arbejde på nordsiden af vejen før ultimo april.I sydsiden har der været udfordringer med våd jord, asfaltklumper i jorden,som stammer fra den oprindelige landevej, og afvandingsledninger.
Anlægsarbejderne er således begyndt igen på nordsiden, og arbejderne er igang på begge vejsider. Udførelsesperioden vil blive længere end forventet, daentreprenøren samtidig med anlægsarbejderne skal retablere ledningsgraven.Vejdirektoratet forventer at kunne åbne cykelstierne medio august måned 2014og beklager selvfølgelig, hvis den senere åbning af stierne medfører gener i lo-kalområdet.”Jeg vil dertil bemærke, at jeg er meget enig i, at der er tale om et tiltrængt pro-jekt, og deler spørgerens utålmodighed med hensyn til at få det gjort færdigt.Det er ærgerligt, at det er blevet forsinket, men jeg håber på, at cykelstien nugennemføres som planlagt.
Side 2/2
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke