Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1362720_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28. april 2014
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 14. april 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

Spørgsmål nr. 572:

Hvad vil det koste at grave vejen ud under tunnelen, og hvordan ser ministerenpå, at der sættes gang i projektet, jf. TRU alm. del – bilag 231.

Svar:

Jeg henviser til svar på TRU alm. del spørgsmål 539, hvori det fremgår, at detikke vurderes praktisk muligt at medtage den pågældende ændring i det igang-værende projekt. Hvis frihøjden skulle øges på en eller begge viadukter i Vam-drup, vil dette derfor udføres som et særskilt projekt efter projektets afslutningultimo 2015.Banedanmark har ikke vurderet omkostningerne og tidsplanen for dette sær-skilte projekt.For at beregne omkostningerne ved at øge frihøjden ved en eller begge de tounderføringer under jernbanen i Vamdrup vil det kræve at der igangsættes enindledende teknisk undersøgelse af blandt andet geotekniske forhold, led-ningsomlægninger og alternative støttemure. En teknisk undersøgelse somdenne skal dokumentere forhold i området og afdække de risici, som ikke ken-des på nuværende tidspunkt.
Med venlig hilsen
Magnus Heunicke