Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1366512_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
8. maj 20142014-1724
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 11. april 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Karsten Hønge (SF).

Spørgsmål nr. 568:

I forordning 1072/2009 sonderer man mellem kørsel med ”et læsset køretøj”og ”kørsel uden last”. Sondringen har bl.a. betydning for antallet af cabotagetu-re man må køre. Indenfor hvilken kategori falder en transport med tomme pal-ler, hvor pallerne ikke er beliggende på ladet, men i pallekassetter på køretøjetunder ladet?

Svar:

Efter forordningens bestemmelser om cabotagekørsel må deri tilslutning til eninternational transport udføres op til tre cabotagekørsler inden for syv dage.Hvis der køres ind i Danmark uden last i tilslutning til en international trans-port, der er afsluttet i en anden medlemsstat, må der udføres én cabotagekørselinden for tre dage efter indrejsen i Danmark.Trafikstyrelsen har over for mig oplyst, at efter styrelsens opfattelse måtrans-port med tomme paller, hvor pallerne er beliggende under ladet, anses for atvære kørsel uden last. Den pågældende kørsel giver således ikke umiddelbartadgang til at udføre cabotagekørsel i Danmark, medmindre der forud er blevetudført en international transport, der er afsluttet i en anden medlemsstat. Dermå i så fald udføres én cabotagekørsel inden for tre dage efter indrejsen i Dan-mark.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke