Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1366506_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
8. maj 20142014-1724
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 11. april 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Karsten Hønge (SF).

Spørgsmål nr. 567:

Hvorfor er stk. 2 i den tidligere bekendtgørelse om kørsel med tomme contai-nere, tomme sættevogne og returemballage (paller, blomsterbure eller lignede)gledet ud og fremadrettet kun at finde i Trafikstyrelsens cabotagevejledning, ogvurderer ministeren, at dette er en styrkelse eller svækkelse af indsatsen over-for cabotage?

Svar:

Det er for øjeblikket fastsat i § 16 b, stk. 2 i bekendtgørelse om godskørsel, atved udførelse af national kørsel i Danmark anses transport af tomme containe-re, tomme sættevogne og returemballage for en cabotagekørsel. Dette er indfø-jet, fordi det står i modsætning til bekendtgørelsens definition af en ”internati-onal tur”, hvor transport af tomme containere, tom sættevogne og returembal-lage ikke giver adgang til cabotagekørsel.Når bekendtgørelsens definition af en ”international tur” ændres til også atomfatte en reel transport af tomme containere, tomme sættevogne og returem-ballage, og dette hele tiden har været anerkendt som en cabotagekørsel i Dan-mark, er der ifølge Trafikstyrelsens opfattelse ikke længere behov for den på-gældende bestemmelse.Der er således hverken tale om en styrkelse eller en svækkelse af indsatsen overfor cabotage.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke