Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1361082_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
24. april 20142014 - 1527
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 2. april 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Sophie Løhde (V).

Spørgsmål nr. 538:

Ministeren bedes gøre rede for, hvilke konsekvenser en lukning af KildedalStation vil have for erhvervsudviklingen i området?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Trafikstyrelsen, som har oplyst følgende:”På den ene side vil en lukning af Kildedal Station gøre det helt lokale områdeomkring Kildedal Station mindre attraktivt for erhvervsudvikling, som følge afden dårligere tilgængelighed med kollektiv trafik.Til gengæld vil en lukning af Kildedal Station forkorte rejsetiden til områderomkring andre stationer på Frederikssundbanen. De bliver dermed mere til-gængelige, og arbejdskraften bliver mere mobil, hvilket gør disse områder mereattraktive ift. erhvervsudvikling.”Hvis man i de enkelte byer ønsker at forhindre, at den lokale station lukkes, såer det bedste man kan gøre at bruge stationen. Jeg har intet ønske om at lukkestationer, men det er først og fremmest lokalt, at man har ansvaret for at brugestationen og tage toget.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke