Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1358481_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
11. april 2014
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 20. marts 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 496:

Ministeren bedes vurdere, hvor meget det vil koste at etablere en fuldt dæk-kende mobil- og bredbåndsdækning i togene på de strækninger landet over,hvor der enten ikke dækning, eller hvor dækningen kun virker delvist.

Svar:

Jeg skal henvise til at det følger af aftalen mellem regeringen, Socialistisk Fol-keparti, Dansk Folkeparti og Enhedslisten om En Moderne jernbane – ud-møntning af Togfonden DK af 14. januar 2014, at:”Parterne vil sikre danskerne god internetdækning i alle tog på hele statensjernbanenet med henblik på, at passagererne bl.a. skal kunne anvende togetsom en fuld funktionsdygtig arbejdsplads. Parterne er derfor meget opmærk-somme på, om teleselskaberne leverer en tilstrækkelig internetdækning afjernbanen, herunder om de udnytter de muligheder som signalprojektets nyemasteplaceringer giver. Parterne vil drøfte den rapport herom, som DSB ogBanedanmark udarbejder sammen med Erhvervsstyrelsen, i marts 2014.”Rapporten vil bl.a. skulle forhold sig til tekniske modeller til bedre dækninglangs banen samt forventet investeringsomfang som adresseret af spørgeren.Udarbejdelsen af rapporten pågår fortsat. Den endelige rapport forventes fore-lagt forligskredsen bag førnævnte aftale i april 2014.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke