Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1356247_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
8. april 20142014-1295
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 20. marts 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr.495:

”Når Kystbanen med tiden skal sammenkobles med den sjællandske regional-togstrafik, hvordan vil ministeren da sikre, at der fortsat er det samme antaldirekte togforbindelser fra kystbane-stationerne til Københavns Lufthavn, Ka-strup.”

Svar:

Når der etableres fuld samdrift mellem Kystbanen og den sjællandske regional-trafik - i stedet for som nu mellem Kystbanen og Øresundstrafikken - vil dedirekte togforbindelser mellem Kystbanens stationer og Københavns Lufthavnfalde bort.Nogle passagerer bliver herved nødsaget til at foretage et nyt skift, men omfan-get er dog begrænset, da det er mindre end 8 pct. af passagererne på Kystba-nen, som kører videre til Kastrupbanen. Til gengæld rejser 7 pct. af passagerer-ne på Kystbanen videre til stationer vest for København, og de undgår i stortomfang et skift med den nye struktur.Jeg kan tilføje at togbetjeningsomfanget af Københavns Lufthavn ikke i sig selvberøres af denne omlægning.Regeringen vil arbejde for en udvidet togbetjening af Lufthavnen på længeresigt gennem en tilvejebringelse af de infrastrukturmæssige forudsætninger fornye direkte togforbindelser mellem Lufthavnen og byer på Sjælland hhv.Fyn/Jylland via Ny Ellebjerg og udenom Københavns Hovedbanegård.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke