Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1359402_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
15. april 20142014-1260
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 18. marts 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Tom Behnke (K).

Spørgsmål nr. 487:

Er ministeren opmærksom på, at der i det foreliggende materiale fra Vejdirek-toratet i forhold til det eksisterende giftdepot i sløjfen mellem E45 og Viborgvejer en fejl i forhold til, hvor meget der skal graves væk af giftdepotet, idet virke-lighedens højdekodeks for giftdepotet og den nye vejs forløbs højdekodeks vedvalg af den nordlige løsning tydeligt viser, at Vejdirektoratet bruger forkertetal?

Svar:

Jeg har forhørt mig hos Vejdirektoratet, som oplyser følgende:”Vejdirektoratet har på baggrund af Styregruppens spørgsmål om specialdepo-tet kontrolleret placeringen af rampen i kløverbladsanlægget i forhold til detomgivende terræn. Projektet er på nuværende tidspunkt et skitseprojekt, hvorder løbende sker ændringer af linjeføring og længdeprofil, når der kommermere detaljerede oplysninger. Vejdirektoratet har i forlængelse af styregrup-pens spørgsmål justeret længdeprofilet for rampen, og de tilhørende tegningervil blive lagt på projektets hjemmeside. Med denne udformning vil specialdepo-tet ikke blive direkte berørt, da der ligger 2-3 m rent fyldlag ovenpå den forure-nede jord.Ifølge Region Midtjylland er der ikke tale om en kraftig forurening. Den samle-de mængde af forurenet jord udgør ca. 70.000 m3. I denne fase af skitseprojek-tet er der ikke taget endelig stilling til, om det vil være hensigtsmæssigt at pla-cere rampen i kanten af specialdepotet eller ændre udformning af rampenyderligere, så den går helt fri af specialdepotet. Det vil der først blive taget be-slutning om i forbindelse med en evt. detailprojektering.”Medvenlighilsen
Magnus Heunicke