Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1349383_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
21. marts 20142014-1181
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 12. marts 2014 stillet mig følgende spørgsmål480 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 480:

Kan ministeren oplyse, om Vejdirektoratet og Banedanmark indføjer arbejds-klausuler i de kontrakter, der indgås med diverse firmaer om forstærkning affunderingen rundt om Lillebæltsbroen piller – herunder evt. kontrakter, dermåtte blive indgået med transportører af de mange sten til lands og til vands.

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Banedanmark, som oplyser, at:”Banedanmark, der forestår arbejdet med forstærkning af funderingen på Lil-lebæltsbroen kan oplyse, at der stilles krav om, at entreprenøren og dennesunderentreprenører overholder ILO Konvention nr. 94 om arbejdsklausuler ioffentlige kontrakter.Herudover stiller Banedanmark krav om, at en eventuel udenlandsk entrepre-nør skal lade sig registrere i Erhvervsstyrelsens Register for Udenlandske Tje-nesteydere (RUT). Såfremt der er tale om eventuelle udenlandske underentre-prenører, er entreprenøren forpligtet til at påse, at underentreprenørerne ogsåer registreret i RUT.I relation til sociale klausuler bemærkes endvidere, at Banedanmark genereltstiller krav om anvendelse af elever mm., hvor varigheden af den enkelte kon-trakt er længere end 6 måneder, hvilket ikke er tilfældet med forstærkningen afLillebæltsbroens fundering, eftersom varigheden af kontrakten er kortere. Ba-nedanmark har dog indføjet en decideret opfordring til entreprenøren om atanvende elever ved arbejder omfattet af kontrakten.”
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke