Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1341842_0001.png
1341842_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
25. februar 20142014-644
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 6. februar 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra ikkemedlem af udvalget (MFU) Erling Bonnesen (V).

Spørgsmål nr. 397:

Med henvisning til bl.a. artiklen i Fyns Amts Avis d. 5. februar 2014 side 12-13omhandlende Spodsbjerg som mulig placering af havnefaciliteter i relation tilbyggeriet af Storstrømsforbindelsen, bedes ministeren redegøre for, hvorforder var sat så kort tidsfrist til Langeland Kommune til at fremkomme med pro-jektforslag, beregninger m.v., og om Langeland Kommune reelt var udelukketpå forhånd, ligesom ministeren bedes redegøre for, om der fortsat er muligeopgaver, som kan tilfalde Langeland Kommune og i givet fald hvilke?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Vejdirektoratet, der oplyser følgende i forholdtil processen om valg af produktionsareal til den nye Storstrømsbro.I forbindelse med forberedelserne til anlæg af den nye Storstrømsbro henvend-te Vejdirektoratet i september 2013 sig bredt til kommuner i Østdanmark (in-klusive østjyske kommuner med havneadgang op til Aarhus) for at finde egnedearealer til en produktion af broelementer til en ny Storstrømsbro. Anmodnin-gen blev ligeledes fremsendt til kommunalteknisk forening og annonceret påVejdirektoratets hjemmeside.I løbet af efteråret 2013 modtog Vejdirektoratet ansøgningsmateriale fra føl-gende 10 kommuner/havne: Kalundborg, Odense (Lindø), Randers, Spods-bjerg, Nakskov, Orehoved, Vordingborg, Slagelse (Stignæs), Nyborg og Band-holm. De pågældende kommuner og havne har haft lejlighed til at uddybe an-søgningsmaterialet på en møderække, som blev afsluttet medio januar 2014.Vejdirektoratet fremsendte i forlængelse af møderne en teknisk specifikation påkrav til arealet og bad parterne om at fremsende deres overslag på Vejdirekto-ratets andel i den økonomiske del ved arealets eventuelle realisering til produk-tionsareal til den nye Storstrømsbro.Vejdirektoratet har i denne proces givet alle ansøgere lige vilkår. Vejdirektora-tet mener derfor ikke, at Langeland Kommune har været udelukket på forhånd.
Om kommende entreprenører på projektet vil placere opgaver på Langeland, erdet ikke muligt at sige noget om på nuværende tidspunkt.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Magnus Heunicke