Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1338676_0001.png
1338676_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
2014-160
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 10. januar 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra (MFU) Pernille Skipper (EL).

Spørgsmål nr. 283:

Ministeren bedes be- eller afkræfte, hvorvidt der stadig er planer om at lukke etantal vestfynske stationer, fx Bred og Skalbjerg - samtidig med, at det planlæg-ges at anlægge en ny bane fra Odense til Middelfart, og kan lukningen bekræf-tes, vil ministeren da være indstillet på, at annullere beslutningen om at lukkede pågældende stationer. I fald lukningen af en række stationer kan bekræftesda bedes oplyst, hvornår de pågældende vestfynske stationer er berammet til atskulle lukke, samt hvordan de rejsende der i dag benytter de pågældende stati-oner skal kunne komme på arbejde/uddannelse m.v., da Fynbus ikke ønsker atindsætte busser i stedet.

Svar:

Der er ikke truffet beslutning om at lukke et antal stationer på Vestfyn.Trafikomfanget på Vestfyn er fastlagt i den nuværende kontrakt mellem Trans-portministeriet og DSB, som løber frem til udgangen af 2014.I foråret 2014 vil regeringen præsentere sit udspil til en ny trafikkontrakt, ogherefter vil dette udspil skulle forhandles politisk.Som led i forberedelserne til en ny forhandlet trafikkontrakt med DSB, og somet led i den fremtidige prioritering af trafikindsatsen, har Transportministeriet iet samarbejde med DSB, Fynbus og Region Syddanmark igangsat en analyseom togbetjeningen på Vestfyn som teknisk input til de politiske forhandlinger.Denne analyse forventes færdig inden for kort tid.Spørgsmålet om betjening af vestfynske stationer vil således bero på en politiskstillingtagen, som også må ses i lyset af den nye dobbeltsporede bane over Vest-fyn, som indgår i aftalen om Togfonden DK, og som forventes færdig i midtenaf 2020’erne.
Jeg forventer som nævnt en politisk stillingtagen til trafikeringen af de vestfyn-ske stationer i løbet af foråret 2014.
Side 2/2
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr