Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1341534_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
3. marts 20142014-549
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 31. januar 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 352:

På baggrund af DSB’s seneste statusrapporter for IC4 og IC2 bedes ministerenredegøre for, hvornår der kommer 3 sammenkoblede IC4-togsæt i drift hensettil, at det angiveligt har været nært forestående det sidste halve år.

Svar:

Jeg har anmodet DSB om at bidrage til besvarelse af spørgsmålet. DSB oplyserfølgende:”Som det fremgår af statusrapporterne har godkendelserne til at køre med 3sammenkoblede IC4-togsæt haft en lang sikkerhedsevaluerings-proces grundetDSB’s eget valg om at sammenlægge TCMS pakke 2.1 og multipel 3 i en ogsamme opgraderingspakke. Det giver mening, da pakke 2.1 har ændringer, derunderstøtter og stabiliserer multipel drift.Oprindeligt skulle de to aktiviteter være håndteret hver for sig, men undervejsblev det gjort klart, at det var mindre ressourcekrævende at se dem i sammen-hæng. Det har dog gjort sikkerhedsprocessen for multipel 3 længere end førstantaget, men samlet set ville processen være blevet endnu længere, hvis de toaktiviteter var håndteret hver for sig.Status er nu, at de sidste afklarende svar på assessors spørgsmål er besvaret afDSB og er nu i assessors varetægt. Når besvarelserne er endeligt afklaret, vilDSB indsende ansøgning om typegodkendelse til Multipel 3 – altså kørsel med3 sammenkoblede togsæt.”Medvenlighilsen
Magnus Heunicke