Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1342753_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
6. marts 20142014-475
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 27. januar 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Martin Geertsen (V).

Spørgsmål nr. 332:

Ministeren bedes i forlængelse af TRU alm. del - svar på spm. 270, redegørepræcist for, om der har været kontakt til EU-Kommissionen vedr. lånet på 35mio. kr. fra DSB SOV til DSB Øresund i forbindelse med indskudt hybridkapitali lyset af mulige statsstøtteretlige problemstillinger, og hvilke kommentarerEU-Kommissionen har haft til dette lånearrangement/kapitalindskydelse,herunder, såfremt der ikke har været kontakt, begrunde, hvorfor dette ikke ersket, og hvorfor ministeren ikke mener, at det er nødvendigt?

Svar:

Da problemerne blev identificeret i DSB Øresund, blev Kommissionenorienteret om sagen, dens problemstillinger og mulige løsningsforslag. Detteførte til en række spørgsmål fra Kommissionen. Disse blev med bistand fraKammeradvokaten besvaret af DSB og Transportministeriet på grundlag afDSB´s oplysninger om, hvordan afviklingen af DSB First i Sverige blevgennemført.Efter at en række spørgsmål var blevet besvaret, meddelte Kommissionen, atden stillede sig tilfreds på det oplyste grundlag og ikke fandt grund til atefterforske sagen yderligere, som dermed kunne betragtes som afsluttet.Nærmere kan jeg ikke komme en besvarelse af spørgsmålet.Jeg er i øvrigt overbevist om, at sagen blev håndteret på bedste vis af dendaværende transportminister.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke