Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1365057_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
5. maj 2014
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 24. januar 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 330:

I lyset af problemerne med at få IC4 togene idriftsat som pålidelige tog bedesministeren - som grundlag for politiske overvejelser vedr. de kommende kon-trakter om togkørsel fra 2015 - redegøre for status for udarbejdelse af DSB’smaterielstrategi samt den aktuelle og forventede udvikling for DSB’s rådighedover pålideligt togmateriel i forhold til behovet jævnfør nuværende og kom-mende trafikkontrakter? Herunder udbedes ministerens vurdering af, om DSBmed den aktuelle pressede materielsituation kan forventes at håndtere denforventede tilgang af yderligere passagerer i de kommende år?

Svar:

Materielstrategien for perioden efter 2014 – hvor den nuværende kontrakt medDSB udløber – vil der skulle tages politisk stilling til i forbindelse med forhand-lingerne om en ny kontrakt med DSB.For at sikre et grundigt og fagligt beslutningsgrundlag for disse forhandlingerhar DSB bl.a. fået til opgave at forberede en samlet materielstrategi. Som jegsenest orienterede udvalget om på samrådet d. 10. april 2014, er dette arbejdeendnu ikke afsluttet. Jeg kan supplerende oplyse, at materielstrategien i hen-hold til den nye DSB lov bliver eksternt kvalitetssikret.Når beslutningsgrundlaget foreligger, vil det indeholde en række scenarier, deropstiller forskellige løsninger for anskaffelse af nyt materiel og udfasning afeksisterende materiel. Der vil på baggrund heraf kunne tages politisk stilling tilhvilken løsning, der skal arbejdes videre med.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke