Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1336652_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. februar 2014
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 23. januar 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 326:

Kan ministeren bekræfte, at der med aftalen om udmøntning af Togfonden ikkeer garanteret standsning i Køge, Ringsted eller Slagelse af de planlagte nye su-perlyntog mellem København og Fyn/Jylland? I bekræftende fald: Mener mini-steren, at det er udtryk for en forbedret service til togrejsende fra Sjælland ogLolland-Falster?

Svar:

Det er korrekt, at det med Trafikstyrelsens fremlagte køreplanseksempel, ikkeer planlagt at de nye Superlyntog skal standse i de af spørgeren tre nævnte by-er. Byerne betjenes i køreplanseksemplet med IC- og regionaltog. Det skal dogunderstreges at der som nævnt kun er tale om et køreplanseksempel, og at denendelige køreplan vil skulle fastlægges på et senere tidspunkt.Passagerer fra Sjælland vil med Trafikstyrelsens køreplanseksempel for Tog-fonden DK opnå kortere rejsetider for rejser til fx Timemodelbyerne i Jyllandved at benytte Timemodellens prioriterede skifteforbindelser hen til de nyeSuperlyntog. Passagerer, der rejser til Aarhus fra fx Ringsted eller Slagelse, vil ifremtiden kunne spare ca. 50 minutter af rejsetiden, mens besparelsen fra Køgeer ca. 1 time og 10 minutter. For rejsende fra Nykøbing Falster og Lolland bliverrejsetidsbesparelsen ca. 1 time og 15 minutter med tog til Aarhus.Togfonden DK indeholder desuden en række projekter på Sjælland, bl.a. ha-stighedsopgraderinger af Holbæk-Kalundborg og Køge Nord-Næstved samtelektrificering af hele strækningen Roskilde-Kalundborg, som også vil kommede sjællandske passagerer til gode. Der er således samlet set tale om en forbed-ring med kortere rejsetider for passagererne på Sjælland og Lolland-Falster.Medvenlighilsen
Magnus Heunicke