Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1335411_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
17. februar 20142014-411
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 23. januar 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 314:

I forbindelse med Togfonden blev der opstillet sammenlignelige rejsetider mel-lem tog og biler. Her tog Transportministeriet angiveligt udgangspunkt i Kraksoplysninger om rejsetiden mellem de enkelte byer, herunder også mellem Aar-hus og København. Ministeren bedes oplyse, hvorfor man i denne sammen-hæng ikke inddrog rejsetiden i bil med færge via Odden, der umiddelbart ses atvære kortere end rejsetiden mellem Aarhus og København i bil via Storebælt?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Trafikstyrelsen, som har oplyst følgende:I bilrejsetiderne påwww.krak.dkindregnes ventetid i havnen ikke. Den angiv-ne mødetid er 10 minutter. Den reelle ventetid, der varierer en del og typisk erstørre, kendes ikke. I sammenligningen har man taget udgangspunkt i en ven-tetid på 25 minutter. For en rejse mellem København og Aarhus er rejsetidenca. 25 minutter kortere med færge, men uden indregning af ventetid. Når denventetid, der er taget som udgangspunkt ved færgen, lægges til, er rejsetidensamlet set cirka den samme.Trafikstyrelsen oplyser, at man med udgangspunkt i, at rejsetiden for de toruter er ca. den samme, har valgt kun at opgive den rene bilkøretid via Store-bælt.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke