Transportudvalget 2013-14
TRU Alm.del
Offentligt
1336160_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. februar 20142014-164
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 10. januar 2014 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 287:

Vil ministeren inddrage pendlerorganisationerne og de ansattes faglige sam-menslutninger i udarbejdelsen af den nye DSB-kontrakt. I bekræftende fald,hvordan? I benægtende fald, hvorfor ikke?

Svar:

I foråret 2014 vil regeringen præsentere sit udspil til en ny trafikkontrakt, ogherefter vil dette udspil skulle forhandles politisk. Forinden har Transportmi-nisteriet været i tæt i dialog med DSB om indholdet i kontrakten.Transportministeriet får løbende input fra pendlerorganisationer og andre in-teressenter på området, som ønsker at gøre opmærksom på problemstillingereller uhensigtsmæssigheder i den nuværende togdrift. Disse input vil bliveovervejet i relation til udformningen af en ny DSB-kontrakt.Jeg har fx senest sagt ja til at deltage i møde med pendlere, borgere og kommu-ner om den fremtidige drift på Kystbanen, som regeringen foreslår, bliver lagtind under DSB i den kommende kontrakt.Herudover har jeg allerede inviteret Dansk Jernbaneforbund til et møde og hartil hensigt at have en regelmæssig dialog med forbundet.
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke