Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14
SUU Alm.del
Offentligt
Folketingets Sundheds- og ForebyggelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
24. marts 2014
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgethar i brev af 4. marts 2014 stillet følgendespørgsmål nr.541 (SUU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefterønske fraLiselott Blixt(DF).
J.nr. 20140019313
”Kan ministeren oplyse, hvor ofte der føres tilsyn med røgfrie miljøer på restauran-ter og værtshuse og lignende?”
Til brug for besvarelsen har jeg indhentet en udtalelse fra Arbejdstilsynet, som op-lyser følgende:”Arbejdstilsynet fører tilsyn med, at loven om røgfrie miljøer overholdes på ar-bejdspladser med ansatte. Dette sker i forbindelse med Arbejdstilsynets besøg påvirksomhederne – herunder på restauranter, værtshuse og lignende – som led i denalmindelige kontrol med arbejdsmiljøet.Arbejdstilsynet har i 2012 og 2013 gennemført hhv. 2.456 og 1.944 tilsynsbesøg ibranchen ”Restauranter og Barer”.Som følge af Arbejdstilsynets risikobaserede tilsyn, jf. aftalen om ”En strategi forarbejdsmiljøindsatsen frem til 2020”, vil alle virksomheder med to årsværk og der-over få mindst ét tilsyn i perioden 2012 til og med 2019 samtidig med, at ca. halv-delen af virksomheder med mellem 1 og 1,9 årsværk via en stikprøve vil blive ud-taget til tilsyn. Det gælder derfor også restauranter, værtshuse og lignende.”Jeg kan henholde mig til Arbejdstilsynets udtalelse.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen