Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14
SUU Alm.del
Offentligt
1329620_0001.png
1329620_0002.png
Ministeren
Sundheds- og ForebyggelsesudvalgetFolketingetChristiansborg1240 København K
I brev af 8. januar 2014 har udvalget efter ønske fra Sophie Løhde (V) stillet migfølgende spørgsmål:Spørgsmål nr. 376 (Alm. del - bilag)Vil ministeren kommentere KL’s konkrete anbefalinger til de seks sundhedsfagligeuddannelser – social- og sundhedsassistent, sygeplejerske, fysioterapeut, ergotera-peut, tandlæge og speciallæge i almen medicin? Der henvises til KL udspillet’Nextpractice – Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsud-dannelser’?SvarRegeringen ønsker mere og bedre uddannelse. Både for at den enkelte kan få debedste muligheder for at få et arbejde og et godt liv, og for at bygge et solidt fun-dament under hele samfundets udvikling.I dag er sundhedsvæsnet under forandring.Det gælder både på sygehusene og ikommunerne.Der bliver flere og flere ældre. Vi skal være bedre til at forebygge ogtil at gøre den enkelte borger bedre i stand til at mestre sin egen sundhed.Der ud-vikles flere og flere behandlingsformer.Det stiller nye og flere krav til genoptræ-ning og rehabilitering. Og der er mere og mere avanceret teknologi i sundhedsvæ-senet.De nye vilkår og muligheder skal afspejles i vores sundhedsuddannelser. Det erogså det, som KL sætter fokus på i sit udspil.Flere centrale aktører på sundhedsområdet har de seneste år offentliggjort udspil,der fokuserer på, om de studerende på en række sundhedsfaglige uddannelser fårde rigtige kompetencer til også at sikre udviklingen af sundhedsvæsenet i fremti-den.Jeg har derfor kvitteret både for KL’s udspil - og de øvrige udspil, der er offentlig-gjort om de sundhedsfaglige uddannelser - ved at invitere centrale uddannelsesak-tørertil at bidrage til en kortlægning af det fremtidige kompetencebehov på ar-bejdsmarkedet for de sundhedsfaglige professionsbachelorer. Jeg har kaldt det etuddannelsesfremsyn.

31. januar 2014

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Slotsholmsgade 10PostPostboks 21351015 København KTelefonTelefaxE-postNetstedCVR-nr.3392 97003332 3501[email protected]www.fivu.dk1680 5408
Ref.-nr.
14/000494-02
Side1/2
Uddannelsesfremsynet gennemføres i 2014 og giver afsæt for en analyse af, om deuddannelser, vi har i dag, sikrer en tilstrækkelig relevans og kvalitet – eller om dekan tilrettelægges bedre.KL’s udspil NextPractice indgår som ét af flere væsentlige bidrag i uddannelses-fremsynet.Jeg vil derfor undlade at kommentere de konkrete anbefalinger, men afvente kon-klusionerne af uddannelsesfremsynet.
Med venlig hilsen

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Morten Østergaard
Side2/2