Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1334633_0001.png
1334633_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518
Dato:14. februar 2014
E-mail [email protected]
Ansvarlig: smaSagsnr.2013 - 9049

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af17. december

2013følger hermed ministeren for børn, ligestilling, integration og soci-

ale forholdsendelige svarpå spørgsmål nr. 94 (SOU alm. del).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Maja Panduro (S).

Spørgsmål nr. 94:

”Ministeren bedes redegøre for, hvor stor en andel af unge mennesker medet handicap, der tager en videregående uddannelse, og i den forbindelsevurdere og beregne hvad et egentligt retskrav om videreuddannelse til ungemed handicap ville koste såfremt 30, 40 eller 50 procent af alle unge med enfysisk eller psykisk funktionsnedsættelse skulle gennemføre en videregåen-de uddannelse.”

Svar:

Der er indhentet nedenstående bidrag fra Ministeriet for Forskning, Innovati-on og Videregående Uddannelser:”Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser haroplyst, at der ikke sker en generel registrering af, hvor mange personer medet handicap, der påbegynder en videregående uddannelse, da alle ansøgerebehandles efter de samme, faglige kriterier ved ansøgning om optagelse.Oplysning om handicap indgår ikke heri.Oplysning om handicap vil i sagens natur indgå i behandling af en ansøg-ning om modtagelse af særlige ydelser til studerende som følge af handicap,og oplysning om handicap kan endvidere indgå i dispensationsansøgninger.Det statistiske grundlag, som Ministeriet for Forskning, Innovation og Vide-regående Uddannelser er i besiddelse af, er derfor ikke tilstrækkeligt til en
2
besvarelse af spørgsmålet. Ministeriet kan dog oplyse, at der i 2012 var7.465 modtagere af handicaptillæg og/eller specialpædagogisk støtte (SPS)på de videregående uddannelser, svarende til 678 mio. kr. i tildelt SU-stipendium, hvoraf 316 mio. kr. er tildelt handicaptillæg. Der er endvidereudbetalt 98 mio. kr. i specialpædagogisk støtte (SPS).Det understreges, at der kan være personer med handicap på videregåendeuddannelser, som ikke modtager nogle af de nævnte ydelser, og som derforikke fremgår af de nævnte statistiske oplysninger.Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser har påden baggrund oplyst, at ministeriet ikke kan bidrage til den vurdering, somspørgeren beder om.”
Manu Sareen
/ Anders Holbøll