Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1320069_0001.png
Bilag 3til svar på Socialudvalgets spørgsmål nr. 89 af 16.december 2013 (alm. del).BeskæftigelsesministerietBeskæftigelsesministeriet har oplyst følgende om initiativer på deres område:Beskæftigelsesministeriet kan oplyse, at der som led i aftale om finansloven for2012 mellem regeringen og Enhedslisten er afsat en bevilling til en styrket indsatsfor ledige ordblinde og læse- og skrivesvage.

Kampagnen Videre i teksten – Med it & Undervisning

Arbejdsmarkedsstyrelsen har i 4. kvartal 2013 gennemført kampagnen ”Videre iteksten – Med it & Undervisning”. Kampagnen har været målrettet såvel perso-ner, der er ordblinde eller læse-, skrive- eller regnesvage, som offentligheden i alalmindelighed og haft til formål:At nedbryde tabuer omkring læse-, skrive-, og regnesvageAt motivere læse-, skrive- og regnesvage og ordblinde borgere til uddan-nelse – herunder anvise muligheder for undervisning og brug af IT red-skaber.Kampagnen har bestået af to dele:1. Offline kampagneaktiviteter hvis formål har været at påvirke holdningerom ordblindhed mm., og at få folk til at få lyst til at finde yderligere in-formation om, hvad man kan gøre, for at blive bedre til at læse og skrive.Aktiviteterne består bl.a. af TV-spots, hængeskilte i busser og eksponeringved busstoppesteder i større byer etc.2. Online kampagneaktiviteter, der er centreret om et kampagnesite(www.viderenu.info) hvor der er oplysninger om ordblindhed og om, hvadman kan gøre ved det, herunder links til andre relevante sites.

Gratis adgang for alle borgere til it-hjælpeværktøjerfor læse- skrivesvage

Arbejdsmarkedsstyrelsen har i december 2013 stillet en række it-hjælpeværktøjerfor læse- skrivesvage til rådighed på ams.dk. Formålet hermed er at udbrede bru-gen af de forskellige it-værktøjer til en større kreds af personer med læse- og skri-veproblemer og ordblinde. Dette skal hjælpe flere personer til at gennemføre jobog uddannelse og til at opnå en lettere hverdag.Der er adgang til it-værktøjer, som giver hjælp til stavning og ordforslag, oplæs-ning - tekst til tale samt talegenkendelse - tale til tekst. Der vil være adgang til athente værktøjerne i et år eller indtil de indkøbte licenser er brugt.